Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπρεχτ στο Θέατρο «Θησείον»

Η καλλιτεχνική εταιρεία «Μυθωδία» (Νικορέστης Χανιωτάκης και Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει στο «Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή) το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Την παράσταση παρακολούθησε το βράδυ της Τρίτης και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στο τέλος της παράστασης χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Νικορέστη Χανιωτάκη. Η μουσική είναι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρευρέθηκε και στη χτεσινή παράσταση και συνομίλησε θερμά με τον Δ. Κουτσούμπα.

Η υπόθεση του έργου:

«Πώς μπορείς να είσαι καλός όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ακριβά;»

Τρεις θεοί έρχονται στη Γη με σκοπό να βρουν αρκετούς καλούς ανθρώπους που να ζουν με αξιοπρέπεια, ώστε να δικαιολογήσουν τη θεϊκή ύπαρξή τους και να διατηρηθεί ο κόσμος ως έχει. Επειτα από πολλές δυσκολίες, εντοπίζουν τον μοναδικό καλό άνθρωπο, μια πόρνη στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, την Σεν Τε.

Οι θεοί την ανταμείβουν με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κι εκείνη ανοίγει ένα μικρό καπνοπωλείο. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τους συμπολίτες της, που την εκμεταλλεύονται, η Σεν Τε εφευρίσκει έναν «φανταστικό» ξάδελφο, τον σκληρό Σουί Τα, παίρνοντας τη μορφή του όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν...

Ο Δ. Κουτσούμπας συνεχάρη θερμά τον Γ. Καλατζόπουλο...
Ο Δ. Κουτσούμπας συνεχάρη θερμά τον Γ. Καλατζόπουλο...
Τους ρόλους του έργου ενσαρκώνουν οι: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Κωνσταντίνος Κάππας, Μπέτυ Αποστόλου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Βαλέρια Δημητριάδου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τέταρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15. Επιπλέον παραστάσεις στις 25 Δεκέμβρη και την 1η Γενάρη στις 21.15.


...και την Π. Τρικαλιώτη
...και την Π. Τρικαλιώτη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ