Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Με χρυσό και ασήμι

Η συγκριτική μελέτη των τεχνικών χρυσοχοΐας και αργυροχοΐας από τον 7ο μέχρι τον 1ο π.Χ. αιώνα στην περιοχή της Μεσογείου, είναι το αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «JEWELMED» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μουσείου Μπενάκη.

Το «JEWELMED» είναι ένα πρόγραμμα Συντονισμένης Δράσης και χρηματοδοτείται από το 5ο Κοινοτικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ξεκίνησε το Μάρτη του 2000 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτη του 2002. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η αναγνώριση, η ανάλυση και συγκριτική μελέτη των τεχνικών χρυσοχοΐας και αργυροχοΐας, οι οποίες ήταν σε χρήση από τον 7ο έως και τον 1ο π.Χ. αιώνα στην περιοχή της Μεσογείου.

Το Μουσείο Μπενάκη έχει δημιουργήσει ηλεκτρονικό έκθεμα με τον τίτλο «Ελληνικά κοσμήματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη». Ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει την αναζήτησή του με πέντε βασικά κριτήρια: τα είδη, τα υλικά, τις τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης, τα θέματα και τις χρονικές περιόδους. Μέσα από την περιπλάνησή του στις ομάδες κοσμημάτων μπορεί να αποκτήσει μια νέα εικόνα για τη φύση του κοσμήματος μέσα στο χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ