Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ
Φωτ.

Ο απροσδόκητος θάνατος του παλαίμαχου αγωνιστή ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, μάς πόνεσε ιδιαίτερα. Χάθηκε ένας σύντροφος υπόδειγμα σεμνότητας, πίστης και αφοσίωσης στα ιδανικά για μια δίκαιη και ειρηνική ζωή. Μεγάλη η απώλεια για το κίνημα, το Κόμμα και την οικογένειά του, στην οποία απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Είχε περιθώρια να προσφέρει πολλά ακόμα. Δυστυχώς όμως τον πρόλαβε ο θάνατος.

Στη μνήμη του προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

  • Στη μνήμη του Τηλέμαχου Γαβριηλίδη, ο Βασίλης Καλομοίρης από το Ηράκλειο Κρήτης πρόσφερε στη ΝΕ του ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Σαν σήμερα, στις 3 Νοέμβρη 1999 μάς «άφησε» ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Αϊστρατίτης της πείνας, ο οποίος πέρασε 18 χρόνια στην εξορία.

Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη όσων έπεσαν στους αγώνες για την Ελλάδα, προσφέρω 200.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Π.Κ.Σ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τις 16 Οκτώβρη 2000 που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.

Παναγιώτης Χελιώτης
Παναγιώτης Χελιώτης
Η γυναίκα του Καίτη Χελιώτη

Η κόρη του Λιλή Χελιώτη

* * *

Αύριο Κυριακή συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου αγωνιστή και συντρόφου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ. Στη μνήμη του και στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος προσφέρουμε μέσω της ΚΟΒ του «Ρ» 20.000 δρχ.

Η οικογένειά του

***

Φωτ.

Πάνε οχτώμισι χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αδελφός μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Πριν από 8 μήνες «έφυγε» και η αδελφή μου ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. Ηταν και οι δύο μέλη του ΚΚΕ και από τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας.

Ως το τέλος της ζωής τους έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους.

Στη μνήμη τους και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών από την Καλαμπάκα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Περιστερίου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ζαχαρίας Αναγνωστόπουλος

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΜΑΛΑΜΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αλληλεγγύης, για τα 17 χρόνια από το θάνατό της, στη μνήμη του πατέρα μου, του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, του γαμπρού μου ΝΑΣΟΥ ΚΕΔΡΑΚΑ, ηθοποιού και του συναγωνιστή και φίλου μου Επονίτη στην Κατοχή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕΛΙΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στο Γουδί το 1947, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συνοικιακής Χαϊδαρίου 10.000 δρχ.

Γιάννης Μάλαμας

* * *

Φωτ.

Στις 28 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η μητέρα της, Γιώτα, ο πατέρας της Θανάσης, η αδελφή της Νικολέτα

* * *

Μέσω ΚΟΒ Λίμνης Εύβοιας πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση:

  • Η Σοφία Παπανικολάου στην άσβεστη μνήμη του συντρόφου της ΔΗΜΗΤΡΗ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 10.000 δρχ.
  • Ο Γιώργος και η Μάγδα Τσούτσικα 10.000 δρχ. στη μνήμη των αντιστασιακών αδελφών τους: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΟΥΤΣΙΚΑ και του ανιψιού τους ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΟΥ, ο οποίος πνίγηκε μαζί με άλλους ναυτικούς με το σαπιοκάραβο «Μαρίκα» στη θάλασσα του Καναδά. Καθώς και στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών από τη Λίμνη ΚΩΣΤΑ ΓΑΜΒΕΤΑ (Νίκος ο Ψηλός), καθοδηγητή Θεσσαλίας το 1942 και του Μοριά το 1943. ΚΩΣΤΑ ΓΥΦΤΟΔΗΜΟΥ (Κώστα Καραγιώργη), γιατρού, δημοσιογράφου, αντιστράτηγου του ΔΣΕ, καθοδηγητή Θεσσαλίας 1943-44 και Εθνοσύμβουλου.
  • Η Μ.Π. 20.000 δρχ. στη μνήμη των πατριωτών από τη Λίμνη οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα πανανθρώπινα ιδανικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
* * *

Στη μνήμη των ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΑΦΙΩΤΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΖΗ, ΣΟΝΙΑΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ,και ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΦΑΝΤΗ, ο Δ.Μ. πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

* * *

Στις 17 Οκτώβρη έκλεισαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, η αγαπημένη μας ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ από την Ιστιαία Εύβοιας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Μέλος του ΚΚΕ από το 1941 πέρασε σκληρές δοκιμασίες στην παρανομία και στην εξορία σε διάφορα στρατόπεδα.

Πιστή στα οράματα του σοσιαλισμού, αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής της για έναν κόσμο δίκαιο, ειρηνικό και προοδευτικό.

Στη μνήμη της προσφέρω 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα.

Ενας σύντροφος


Τηλέμαχος Γαβριηλίδης
Τηλέμαχος Γαβριηλίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ