Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συλλυπητήρια για την απώλεια του σ. Σιν Γκάρλαντ

Μήνυμα της ΚΕ στο Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

Ο σ. Σιν Γκάρλαντ
Ο σ. Σιν Γκάρλαντ
Η ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στο Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας για την απώλεια του συντρόφου Σιν Γκάρλαντ, ιστορικού στελέχους του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας, που «έφυγε» από την ζωή στις 13 Δεκέμβρη, σε ηλικία 84 χρόνων. Σε αυτό αναφέρει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Παρακαλούμε δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήρια του ΚΚΕ, για το θάνατο του συντρόφου Σιν Γκάρλαντ, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας.

O σύντροφος Γκάρλαντ αποτέλεσε μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του κομμουνιστικού κινήματος στην Ιρλανδία. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή και είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη του ταξικού εργατικού κινήματος, στο χτίσιμο της επαναστατικής πρωτοπορίας του. Μέσα από το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας είχε μεγάλη συμβολή στη δράση του, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στην πάλη της, για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, το χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Διακρινόταν για τον διεθνισμό του, τη δράση του και την πίστη του στις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Με σθένος, αυτός και το Κόμμα του έδωσαν σημαντικές μάχες με τον ταξικό αντίπαλο υπηρετώντας τα λαϊκά συμφέροντα.

Παρακαλούμε μεταφέρετε στην οικογένειά του και τους συντρόφους του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ