Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο θείος μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ από το Αρσένι Πέλλας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ανένδοτο αγωνιστή για το δίκαιο και τη δημοκρατία, συμμετέχοντας πάντοτε ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες, από τα νεανικά του χρόνια της περιόδου της γερμανικής κατοχής μέχρι την εποχή των μνημονίων. Παρά τα σοβαρά προβλήματα όρασης που είχε από νεαρή ηλικία, μελετούσε πάντοτε τον «Ριζοσπάστη», έχοντας έτσι διαρκώς πλήρη πολιτική ενημέρωση, αποκτώντας την ικανότητα να κάνει συνεχώς έγκυρη ανάλυση της επικαιρότητας, ιδιαίτερα στις μέρες της κρίσης των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

Στη μνήμη του, και με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, τα ανίψια του από τη Γερμανία προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Βούπερταλ, 500 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, πιστεύοντας ότι αυτή θα ήταν και η εκπλήρωση της δικής του επιθυμίας.

***

ΦΩΤΟ

Προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη του συζύγου μου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ.

Η σύζυγος Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη του πολυαγαπημένου συντρόφου στη ζωή και στον αγώνα ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ και του αγαπημένου συντρόφου και φίλου ΜΑΚΗ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Βούλα Μήτσου

***

ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, επί χρόνια Γραμματέας της ΚΟΒ Παρακαλάμου Ιωαννίνων. Ο Καπετάνιος, όπως τον γνώριζαν όλοι λόγω της συμμετοχής του στον ΕΛΑΣίτικο αγώνα, γνώρισε καλά το μίσος του ταξικού αντιπάλου, σε φυλακές και εκτοπίσεις, χωρίς να λυγίσει ποτέ. Μέχρι και την τελευταία του στιγμή, έδινε τη μάχη της διάδοσης του «Ριζοσπάστη», τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος που θεωρούσε οικογένειά του.

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος από την περιοχή του Πωγωνίου και τους ΟΤΑ Ιωαννίνων προσφέρουν το ποσό των 285 ευρώ μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη των συντρόφων ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΗ και ΠΟΛΥΖΩΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ, μελών του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία τους πνοή στην ΚΟΒ Παρακαλάμου, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων, προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Τσώλου Φωτεινή

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ (18/10/1933 - 30/11/2015) και ΓΙΩΡΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (12/6/1923 - 6/10/2000), από τους Αναργύρους Φλώρινας, τα παιδιά τους προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΩΤΗ (Σπυράκου) προσφέρουμε, για τα 100χρονα του ΚΚΕ, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας.

Η οικογένεια του γιου του Σπύρου και η Αργυρή Αβραμιώτη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασε ένας χρόνος (18/12/2017) που «έφυγε» από τη ζωή ο ΦΙΤΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κωνσταντίνου (Μπάμπης). Γεννήθηκε στην Υπάτη Λαμίας. Εντάχθηκε στις γραμμές των αγωνιστών για τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο, από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης.

  • Συμπληρώνεται ένας χρόνος (18/12/2018) από τη στιγμή που χάσαμε τον σύντροφό μας ΜΠΑΜΠΗ ΦΙΤΣΙΟ. Ο σεμνός και τίμιος αγωνιστής, που από τα παιδικά του χρόνια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της πάλης για έναν καλύτερο κόσμο, ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση. Εμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του, ως άξιο μέλος του ΚΚΕ.

ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
ΚΟΥΝΑ ΤΑΣΩ (Τασία)
Στη μνήμη του οι σύντροφοί του προσφέρουμε το ποσό των 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης για οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ, της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ και όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρω το ποσό των 150 ευρώ.

Γιάννης Μαχαιρίδης

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΩΡΓΟΥ Ξ. ΚΑΛΟΓΕΡΗ, μέλους του ΚΚΕ, που απεβίωσε στις 30/7/1986 - 70 ετών, ΜΑΡΙΑΣ Π. ΚΑΛΟΓΕΡΗ που απεβίωσε στις 2/5/2018 - 90 ετών, και του αδελφού μας ΠΕΡΙΚΛΗ Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΗ, μέλους του ΚΚΕ που απεβίωσε στις 9/12/2016 - 68 ετών, οι Αννα - Παράσχος - Ολγα - Νίκος καθώς και οι Αθηνά - Αχιλλέας - Γιώργος - Κυριάκος προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κατασκευών Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του ΚΚΕ, εκλεγμένου βουλευτή το 1958 με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ στο νομό Σερρών, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Παπαθανασίου Πελαγία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Βότση 300 ευρώ για τα 100 ηρωικά χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων ΓΙΩΡΓΗ ΤΣΙΓΑΡΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, που έδωσαν το «παρών» και πρωτοστάτησαν σε όλους τους λαϊκούς αγώνες και κινήματα, αντιδικτατορικό, αντιπολεμικό (κατά του πολέμου στο Βιετνάμ) και κύρια στο ταξικό εργατικό κίνημα τη δεκαετία 1967-1977 στη Νέα Υόρκη και που δυστυχώς «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή, παλιοί φίλοι και σύντροφοι που αγωνίστηκαν μαζί τους κάτω από τα ίδια σύμβολα - λάβαρα, προσφέρουν 350 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων και 350 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πεντέλης - Μελισσίων στο ΚΚΕ για ενίσχυση των νέων αγώνων του στο λυκόφως της δεύτερης εκατονταετίας της ζωής και δράσης του.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΚΑΤΙΝΟΥΛΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑ και της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μελισσίων Πεντέλης για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ευαγγελία Κρασσά

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΓΙΑΝΝΗ και ΑΚΡΙΒΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κολωνού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ η σύζυγός του Ολγα προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, ως δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

  • Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ, αγωνιστή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που διετέλεσε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και «έφυγε» από κοντά μας στις 24 Σεπτέμβρη, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου.

Η νύφη του Χρυσούλα Μωραΐτου, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων και υπέροχων γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, του αλησμόνητου συντρόφου μου ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ (φωτ.), του θείου μου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (φωτ.), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ και του μεγάλου μας γενάρχη της προλεταριακής ποίησης ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Τόνια Ταγματάρχου - Χαρατσίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΟΥΔΗ, αταλάντευτου οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 90 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάκασας.

Τα αδέλφια του Χρήστος και Κατίνα Στεφούδη, Χρυσούλα και ο ανιψιός του Μιχάλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, προς τιμήν των 100χρονων του ΚΚΕ, προσφέρουμε 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Γεωργία και Βασιλική Μπακογιάννη, Τασία Φορτοτήρα

***

ΦΩΤΟ

ΓΙΩΡΓΟ μου, στις 21/4/2014 η ψυχή άνοιξε πανιά για το μεγάλο και χωρίς γυρισμό ταξίδι. Εγώ σου λέω ότι υπήρξες ένας σπάνιος άνθρωπος και μοναδικός πατριώτης. Σε διέκριναν η προθυμία, η καλοσύνη, η φιλοτιμία, ο σεβασμός, η συνεργασία, η αλληλεγγύη. Πάντοτε σεμνός, ανιδιοτελής, εύθυμος και ακριβοδίκαιος, στοιχεία που κοσμούσαν το χαρακτήρα σου.

Στη μνήμη σου προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

Η γυναίκα σου Ελένη Παπαθανασίου

***

ΦΩΤΟ

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας το μέλος του ΚΚΕ, πολεμιστής στο αλβανικό μέτωπο και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΒΑΓΓΕΛΗΣ Διον. ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλικής Κεφαλονιάς ως κόκκινο μεροκάματο, με την υπόσχεση «να χτίσουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Ο εγγονός του Β. Β. Β.

***

ΦΩΤΟ

Η συντρόφισσα ΤΑΣΙΑ ΚΟΥΝΑ (ΤΑΣΩ) αγωνίστηκε με απαράμιλλο θάρρος μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ για έναν δίκαιο κόσμο, για να πάψει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ μέσω του Τομέα Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η κόρη της Ερμιόνη Νάστου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία του πνοή, η οικογένειά του προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Κική και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μητέρας και του λατρευτού μας πατέρα ΣΟΦΙΑΣ και ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ καταθέτουμε 100 ευρώ για το Κόμμα που αγάπησαν και υπηρέτησαν σε όλη τους τη ζωή. Μας διαπότισαν με τα υψηλά διδάγματα του κομμουνισμού και μας έμαθαν να παλεύουμε με όλη μας την ψυχή και την καρδιά για έναν κόσμο καλύτερο, δίκαιο, ειρηνικό.

Τα παιδιά τους Μαρούσκα, Γιάννα, Γρηγόρης

Τα εγγόνια τους Θύμιος, Σοφία, Γιώργος και ο δισέγγονος Μάριος


ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΒΡΑΜΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ

ΕΛΕΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ

ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΑΚΡΙΒΗ

ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΦΙΤΣΙΟΣ

ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΛΟΥΜΠΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΛΟΥΜΠΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ