Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλεί σε ετοιμότητα απέναντι σε εργοδοτικά σχέδια για απολύσεις

Σε ετοιμότητα να αντιδράσουν στα σχέδια επιχειρήσεων για απολύσεις τις μέρες που διανύουμε καλεί σωματεία και εργαζόμενους το ΠΑΜΕ.

«Κάθε χρόνο η εργοδοσία και μπροστά στο κλείσιμο του έτους προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων», τονίζει το ΠΑΜΕ, ιδιαίτερα εργαζομένων με Συμβάσεις, προϋπηρεσία, επιδόματα, αντικαθιστώντας τους με νέους που δουλεύουν «με όλες τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αξιοποιώντας κάθε πλευρά που της δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλούτισε τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ «καλεί τα συνδικάτα σε επιφυλακή και ετοιμότητα! Να είναι έτοιμα να παρέμβουν με κάθε τρόπο, να μην επιτρέψουν το ξεσάλωμα και τις αυθαιρεσίες της μεγαλοεργοδοσίας. Να μπουν μπροστά ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνουν απολύσεις».

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να απευθύνονται στα σωματεία και στο ΠΑΜΕ (στα τηλέφωνα 210.33.01.842, 210.38.33.786 και στο e-mail pame@pamehellas.gr) για σχετικές καταγγελίες.

«Τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και το ΠΑΜΕ αυτοτελώς, δεν κλείνουν στις γιορτές, δε βάζουν λουκέτο, είναι παντός καιρού!», σημειώνει και καταλήγει: «Με την οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, δυναμώνοντας τα σωματεία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, με πίστη στο δίκιο μας και ψηλά τις αξίες της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, ευχόμαστε στους εργαζόμενους καλές γιορτές με υγεία και δύναμη».

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Δώρο Χριστουγέννων

Αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει στους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ και για την καταγγελία οποιαδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζουν σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, που θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τις 21/12.

«Καθώς τα φαινόμενα απληρωσιάς γενικεύονται και ειδικά την περίοδο των εορτών οξύνονται, κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να επιτρέψει τη μη καταβολή του επιδόματος (Δώρου) του και να χάσει τα λεφτά του», σημειώνει και τονίζει: «Το Δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων, το οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να το αφαιρέσουν. Η υπεράσπισή του είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για τα ταξικά συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ