Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Σκοτώθηκαν 13 ανθρακωρύχοι μετά από έκρηξη μεθανίου

Τα σωστικά συνεργεία στο ανθρακωρυχείο CSM, όπου σημειώθηκε η έκρηξη
Τα σωστικά συνεργεία στο ανθρακωρυχείο CSM, όπου σημειώθηκε η έκρηξη
ΠΡΑΓΑ.--

Τουλάχιστον 13 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, μετά από έκρηξη που προκλήθηκε από ανάφλεξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στην πόλη Καρβίνα, κοντά στα σύνορα της Τσεχίας με την Πολωνία. Από την έκρηξη καταστράφηκαν μεγάλα τμήματα του ανθρακωρυχείου, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έμενε αδιευκρίνιστος, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία εξόρυξης OKD.

Οι φλόγες και οι καπνοί εμπόδιζαν το έργο των σωστικών συνεργείων, που προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο της έκρηξης, σε βάθος περίπου 800 μέτρων. Οι 12 νεκροί εργάτες ήταν Πολωνοί, αποσπασμένοι από την πολωνική εταιρεία εξόρυξης «Alpex» και ο ένας Τσέχος.

Σύμφωνα με την τσέχικη κρατική εταιρεία OKD, ήταν το πιο θανατηφόρο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη χώρα, μετά από ένα δυστύχημα το 1990, όπου σκοτώθηκαν 30 εργάτες. Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις, βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος, όπου αναμενόταν να καταφτάσει και ο Πολωνός ομόλογός του, Ματέους Μοραβιέτσκι. Ο τελευταίος δήλωσε πως «είναι μια μεγάλη τραγωδία για τους Πολωνούς και τους Τσέχους», προσθέτοντας πως οι διασώστες που έστειλε η χώρα του, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις έρευνες εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και του κινδύνου νέων εκρήξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ