Τρίτη 1 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουμε μαζί απέναντι σε μια εχθρική πολιτική

  • Δήλωση του Νίκου Σοφιανού για τους μετανάστες στο δήμο της Αθήνας
  • Ζεστό κλίμα, δημιουργίες και δώρα για τα παιδιά

Μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά περίμενε το πρωί της Κυριακής 30/12 τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, στη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Χαρούμενες φατσούλες αντάμωσαν στη φιλόξενη αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος, σε ένα πρόγραμμα με δημιουργική απασχόληση, γιορτινές κατασκευές και μουσικοκινητικά παιχνίδια για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Με την καθοδήγηση παιδαγωγών της ΚΟΑ, τα παιδιά έφτιαξαν πανέμορφες ευχετήριες κάρτες και άλλα διακοσμητικά στολίδια, με πολύχρωμα χαρτόνια και ζωγραφιές, γεύτηκαν κεράσματα, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά και χυμούς και διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ δέχτηκαν και πολύ όμορφα δώρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, μέλη του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αθηναίων αντίστοιχα. Ο Ν. Σοφιανός έκανε και σχετική δήλωση για την πολιτική του δήμου απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες:

«Απευθύνουμε απ' αυτή τη ζεστή γιορτή για τα παιδιά, που διοργανώνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ, ένα κάλεσμα αγώνα ώστε Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουμε μαζί απέναντι σε μια εχθρική πολιτική για το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Σ' αυτή την πόλη, στην Αθήνα, που οι μετανάστες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της, επιμένουμε για τον κοινό αγώνα, την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών. Για τα εργατικά - ασφαλιστικά, τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των μεταναστών που ζουν στην πόλη και στις γειτονιές μας. Κόντρα σε μια προσπάθεια να βάλουν την ατζέντα τού "νόμος και τάξη" οι εκπρόσωποι και υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στη λογική που βαφτίζει τους συνανθρώπους μας "λαθραίους", εμείς διεκδικούμε μια πόλη όπου μαζί Ελληνες και μετανάστες στέκονται απέναντι σε μια δημοτική αρχή που μας φορτώνει και αυτή απ' τη μεριά της ασήκωτα βάρη.


Αυτές τις μέρες, Ελληνες και μετανάστες πρέπει να εκφράσουμε ακόμη πιο δυναμικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που εγκλωβίζει πάνω από 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Θεωρούμε απαράδεκτες τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων σε διάφορες λεγόμενες καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο γκέτο του Ελαιώνα, όπου συνεχίζουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια να μένουν άνθρωποι στα κοντέινερ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους και να αντιμετωπίσουν, όσο μένουν στην Ελλάδα, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».


Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ