Τρίτη 1 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση στο κάλεσμα συγκέντρωσης υλικής βοήθειας!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει θερμά όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες - μετανάστες και τους δοκιμαζόμενους από την ανεργία και τη φτώχεια.

«Η ανταπόκριση από όσους έγιναν αποδέκτες του καλέσματος της ΕΕΔΥΕ, άμεση, ζεστή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι ελπιδοφόρο μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς κόντρα στο ρατσισμό, την ξενοφοβία», αναφέρει η ΕΕΔΥΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ΕΕΔΥΕ ευχαριστεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν από τις Επιτροπές Ειρήνης της Αττικής μεταφέρθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενδιάμεσο σταθμό της μεταφοράς τους, τις αμέσως επόμενες μέρες, προς τους τελικούς αποδέκτες.

«Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - μετανάστες και τους δοκιμαζόμενους από την ανεργία και τη φτώχεια. Δυναμώνουμε την πάλη για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους», τονίζει η ΕΕΔΥΕ.

Μεγάλη ανταπόκριση και στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες κούτες και σάκους με κουβέρτες, παπλώματα, αλλά και χειμερινά είδη ένδυσης (παλτά, μπουφάν, πουλόβερ και άλλα είδη) παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη, στο Camp προσφύγων στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, δράση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας συλλογής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες που κήρυξε η ΕΕΔΥΕ.

Τα υλικά συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες από λαϊκές οικογένειες, μέλη και φίλους των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και στους εργαζόμενους της πατρίδας μας που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Κατά την επίσκεψη των μελών της ΕΔΥΕΘ στο Camp, φάνηκε η ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια όχι μόνο σε είδη ένδυσης αλλά και σε φάρμακα (κυρίως για παιδιά).

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες και καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης να συμβάλουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων φαρμάκων, υποδημάτων και ειδών ένδυσης.

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα συνεχίσει να γίνεται από τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης αλλά και μέσω των τηλεφώνων: 6987235644, 6979798500, 6944224234 και στο email: eedyethess@gmail.com.

Παράκληση: Στις συσκευασίες των παραδοτέων υλικών να αναγράφεται η περιγραφή τους (π.χ. φάρμακα, τι είδους ανδρικά ή γυναικεία ή παιδικά ρούχα, υποδήματα κ.τ.λ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ