Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ενας ακόμα θάνατος διανομέα την ώρα της δουλειάς

Ενας ακόμα διανομέας έχασε τη ζωή του στο μεροκάματο, τη φορά αυτή στα Χανιά, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Ο 27χρονος εργαζόμενος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και κατέληξε σε χωράφι, στην περιοχή της Χαλέπας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος έκανε δύο δουλειές: Το πρωί εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων και το βράδυ ως διανομέας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Χανίων έχει ήδη κάνει παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζητώντας να ενημερωθεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευε ο διανομέας.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου, Ιωσήφ Αποστολάκης, οι καιρικές συνθήκες το βράδυ της Δευτέρας ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς έπεφτε καταρρακτώδης βροχή. Υπογραμμίζει ακόμα την εντατικοποίηση που επικρατεί στον κλάδο, τη διαρκή πίεση κάτω από την οποία δουλεύουν γενικά οι εργαζόμενοι και ειδικότερα οι διανομείς.

Το δυστύχημα στα Χανιά προστίθεται στη λίστα των πρόσφατων εργατικών «ατυχημάτων» διανομέων σε όλη τη χώρα, συχνά θανατηφόρων, που φέρνουν στο προσκήνιο τους απαράδεκτους όρους δουλειάς και αμοιβής που αντιμετωπίζουν οι ντελιβεράδες.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής προχώρησε σε μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το θάνατο ενός διανομέα και τον τραυματισμό ενός ακόμα, μια βδομάδα νωρίτερα (την Παρασκευή 21/12), σε καταστήματα στην περιοχή της Γλυφάδας.

Τα κλαδικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Πλήρη και σταθερή εργασία. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου. Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ και για την ειδικότητα των διανομέων. Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ