Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ανεβασμένος στο δύσκολο τεστ

Eχοντας δείξει χαρακτήρα κόντρα στην Μπασκόνια, την οποία νίκησε δύσκολα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δίνει απόψε τον δεύτερο και πιο δύσκολο αγώνα του με ισπανική αντίπαλο μέσα στη βδομάδα, αντιμετωπίζοντας στη Μαδρίτη τη Ρεάλ (22.00 - Novasports 2) για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να σταθούν όρθιοι απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, με τις μόλις τρεις ήττες φέτος στη διοργάνωση, και να διατηρήσουν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι ιδανικό μετά τις νίκες επί Παναθηναϊκού και Μπασκόνια. Ειδικά η δεύτερη σκόρπισε μεγάλη ικανοποίηση, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν παρά την απουσία του Μιλουτίνοφ (ταλαιπωρείται από ίωση και θα χάσει και τον αγώνα με τη Ρεάλ) και το γεγονός ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά και ιδιαίτερα στην παράταση, όπου κρίθηκε η αναμέτρηση υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Στη σημασία της νίκης απόντος του Μιλουτίνοφ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αποτελεί βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε και ο τεχνικός της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, κάνοντας λόγο για «καλό σημάδι». Σχετικά με τον αποψινό αγώνα, εκτίμησε ότι θα πάει σε γρήγορο ρυθμό και επέστησε προσοχή στην ποιότητα της Ρεάλ. Ζήτησε από τους παίκτες του όσο γίνεται λιγότερα λάθη και να κερδίσουν τη μάχη των ριμπάουντ, «σημεία - κλειδιά», όπως τα χαρακτήρισε. Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχει τη δυναμική να αντεπεξέρχεται σε προκλήσεις όπως η αποψινή.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Εφές - Χίμκι (19.00 - Novasports 3), Φενερμπαχτσέ - Ζαλγκίρις Κάουνας (19.45 - Novasports 1), Μπασκόνια - Γκραν Κανάρια (21.30 - Novasports 5).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ