Σάββατο 12 Γενάρη 2019 - Κυριακή 13 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΗ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, από τη Φωκίδα, στελεχών του ΚΚΕ, που «έφυγαν» ξαφνικά και απρόσμενα το 2009, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου Αττικής του ΚΚΕ.

Αλ. Γώγος

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγαπημένων μας: Του αδελφού ΑΝΔΡΕΑ Νικ. ΓΩΓΟΥ, πυροσβέστη, οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» το 2013 σε ηλικία 53 ετών. Του πατέρα ΝΙΚΟΛΑΟΥ Αλεξ. ΓΩΓΟΥ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με στρατοδικεία, φυλακές και εξορίες στα κατοπινά χρόνια και την περίοδο της χούντας, μέλους του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής του, που «έφυγε» το 1992, σε ηλικία 87 ετών. της μητέρας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ συζ. Νικ. ΓΩΓΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ, που «έφυγε» το 2017, σε ηλικία 94 ετών. Προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου Αττικής του ΚΚΕ.

Αλέξης - Παναγιούλα

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, από την Ξηρονομή Βοιωτίας, που σε όλη του τη ζωή στάθηκε αταλάντευτα δίπλα στο ΚΚΕ, υπερασπίζοντας τις αξίες και τα ιδανικά του και «έφυγε» απρόσμενα το 1999, σε ηλικία 74 ετών, καθώς και του αδελφού του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με διώξεις, εξορίες στη διάρκεια της χούντας, κοινοτάρχη της Ξηρονομής στη Μεταπολίτευση, που «έφυγε» ξαφνικά το 1989 σε ηλικία 67 ετών, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου του ΚΚΕ.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Η σύζυγος Σοφία, οι κόρες Αναστασία και Αλεξάνδρα, οι εγγονές Γρηγορία και Σοφία

***

Η Σούλη Μπαξεβάνη προσφέρει στη μνήμη του πατέρα της ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, αγωνιστή της Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑΣ ΠΟΡΤΕΛΟΥ και του αδερφού της ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ, ο Ορέστης Πορτέλος και η κόρη του Φρόσω προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΙΜΟΥ ΓΙΑΚΑ ο γιος του Γιώργος προσφέρει για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (δημάρχου Ταύρου) και του αδελφού του ΕΡΡΙΚΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (αγωνιστή του ΕΛΑΣ), στελεχών του Κόμματος, που έμειναν πιστοί έως το τέλος στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, τιμώντας την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης.

Μίλτος Βακαλόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κόμματος που τόσο πιστά υπερασπίστηκαν τόσο ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, όσο και η μητέρα του, ΠΕΛΑΓΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, προσφέρουμε στην άσβεστη μνήμη τους στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Γερμανίας το ποσό των 300 ευρώ.

Η γυναίκα, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι γαμπροί του Τηλέμαχου

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΗ και ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΗ, που σκοτώθηκε στον αγώνα του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βότση.

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΒΟΥΡΗ προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Βότση, 50 ευρώ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ.

Κική Βαβούρη

***

Στη μνήμη της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ - ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ και του ΝΙΚΗΤΑ - ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λογιστών Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΓΙΩΤΑ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 2 χρόνια, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ολύμπου του Κόμματος.

Παιδί της γενιάς που ανδρώθηκε στην Κατοχή, παρακολουθεί τον τιτάνιο αγώνα του λαού που με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ νικάει την πείνα, τις δυσκολίες της σκλαβιάς, τον Γερμανό κατακτητή. Συμμετέχει στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, παίρνοντας μέρος σε αρκετές μάχες. Μία από αυτές ήταν η νικηφόρα μάχη και κατάληψη του Καρπενησίου, με επικεφαλής τους καπετάν Διαμαντή και καπετάν Γιώτη (Φλωράκης), όπου και τραυματίστηκε. Εξορίστηκε στη Μακρόνησο, θανατοποινίτης. Γλιτώνει το θάνατο, δεν υπογράφει δήλωση.

Με το στήσιμο των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Μεταπολίτευση, γίνεται από τους πρώτους μέλος του Κόμματος στο Πύθιο Ελασσόνας και παρέμεινε έως το τέλος που τον άκουγαν τα πόδια.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πατέρας μου ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, στις 19/6/2014. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτης και μέλος του κόμματός μας, του ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του. Ακούραστος αγωνιστής, πάντα αισιόδοξος, έδινε θάρρος σε μας τα παιδιά και τα εγγόνια του. Μας παρότρυνε να παλεύουμε πάντα για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του Κόμματός μας χωρίς πισωγυρίσματα και απογοητεύσεις.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη μνήμη του και στη μνήμη της μητέρας μου ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, που «έφυγε» στις 17/3/2015, οπαδού του Κόμματος, προσφέρουμε το ποσό των 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας.

Η κόρη του Χ. Κωνσταντινίδου, ο γαμπρός του Ν. Καλλιγιαννίδης και οι εγγονές του Ελένη και Εύη Καλλιγιαννίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Στην μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΜΜΑΤΑ, μέλους του Κόμματος μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, ανθρώπου που δεν έπαψε να αγωνίζεται για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος και την οικοδόμηση ενός κόσμου στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, καθώς και στη μνήμη της ΧΡΥΣΑΣ ΜΑΜΜΑΤΑ, που στάθηκε πιστή στο πλευρό του Κόμματος, δεν δεχόταν την αδικία και την εκμετάλλευση και πάλευε για την κατάργησή τους.

Με αφορμή την 100χρονη ζωή και δράση του Κόμματος και στη μνήμη των δύο αγωνιστών της ζωής και της ταξικής πάλης από το Δρούτσουλα Ικαρίας, τα παιδιά τους Βασίλης, Σταμάτης και Σιδερής προσφέρουν στο Κόμμα 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Τα εγγόνια τους Γιώργος, Θανάσης, Γιώργος και Γιάννης προσφέρουν 70 ευρώ μέσω ΟΒ Περάματος και 15 ευρώ προσφέρει η εγγονή τους Χρυσάνθη μέσω της ΤΟ ΑΕΙ Ρεθύμνου.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφός μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατό του. Στη μνήμη του η σύζυγός του σ. Βάσω, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 100χρονα του Κόμματος 200 ευρώ μέσω των ΚΟΒ Ρέντη (50 ευρώ), ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς (100 ευρώ) και ΚΟΒ Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά (50 ευρώ).

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ προσφέρουμε 70 ευρώ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσω Κομματικής Οργάνωσης Δημοσίου 1 της ΚΟ Αττικής.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
Τσάκαλος Μπάμπης, Καπετανάκη Παναγιώτα

  • Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ, αγωνιστής της ζωής και άξιο μέλος του Κόμματος. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 120 ευρώ μέσω Κομματικής Οργάνωσης Δημοσίου 1 της ΚΟ Αττικής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Πατίδης Αντώνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΛΥΣΤΑΚΑ η οικογένεια προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω ΚΟ ΟΤΑ Δυτικών της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Γεωργίου - Λαχανοκήπων Λάρισας.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο σ. ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ στη Ρόδο. Παιδί πολυμελούς οικογένειας προσφύγων από τη Μικρά Ασία (το 1922), βίωσε την περίοδο που ο δωδεκανησιακός λαός υπέφερε από την ιταλική και στη συνέχεια τη γερμανική κατοχή. Η απόφασή του στα 17 του χρόνια να το «σκάσει» και να καταταγεί εθελοντής στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν το αποκορύφωμα της συσσωρευμένης αγανάκτησης, της δίψας για απελευθέρωση, εθνική και ταξική.

Η ένταξή του στο επαναστατικό κίνημα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από νεαρή ηλικία ήταν το ώριμο αποτέλεσμα της επαφής με την επαναστατική θεωρία και της συμμετοχής στην επαναστατική πάλη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρωτοστάτησε με τους υπόλοιπους συντρόφους του στη δημιουργία του ΕΜΠΑ (του Εθνικού Μετώπου Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης) ενάντια στην αγγλική κατοχή βλέποντας καθαρά ότι οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» είχαν στόχο τη συνέχιση της σκληρής καταπίεσης, την εξυπηρέτηση των δικών τους ζωτικών καπιταλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

ΓΙΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ
ΓΙΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ
Ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ ανταποκρίθηκε επάξια στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλου του λαού της περιοχής μας επαληθεύοντας τα λόγια του ποιητή «απ' τα τσακάλια δε γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια». Ορθιος στο Ναυτικό (συμμετείχε στο κίνημα), όρθιος την περίοδο της αγγλικής κατοχής (στέλεχος του ΕΜΠΑ), όρθιος στα στρατοδικεία, στις φυλακές και τις εξορίες την περίοδο 1947 - 1967. Ορθιος στην περίοδο της εξορίας επί χούντας (1967 - 1970). Ορθιος, μπροστάρης των αγώνων σε άλλες συνθήκες 1974 - 1987 ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Ορθιος και αποφασιστικός την περίοδο της διάσπασης το 1991. Ακούραστος μαχητής μέχρι το τέλος, τον Οκτώβρη του 2007.

Για τη μνήμη του προσφέρω 500 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω της Τομεακής Οργάνωσης Νότιας Δωδεκανήσου.

Η συντρόφισσα κόρη του Ντέπη Μιχαηλίδη

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΡΑΝΤΟΥ, του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΑΝΤΟΥ, ο οποίος για την αντιστασιακή του δράση κυνηγήθηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο, και του αδερφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΡΑΝΤΟΥ, μέλους του τιμημένου ΚΚΕ, κλείνοντας 4 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

Γεωργία Δερβέναγα

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΛΒΑΝΟΥ (Γιωργαλάς), που «έφυγε» από κοντά μας πριν από πέντε χρόνια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ.

Η σύζυγός του Βάσω Σαλβάνου

Οι σύντροφοι και φίλοι του Σοφία και Μπάμπης Χαραλάμπους

  • Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΛΒΑΝΟΥ (Γιωργαλάς), που «έφυγε» από κοντά μας πριν από πέντε χρόνια, προσφέρω στο ΚΚΕ, το κόμμα που τόσο αγάπησε, το ποσό των 400 ευρώ.

ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μάριος Σαλβάνος


ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΓΩΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΩΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΩΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΩΓΟΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΤΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΑΜΜΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΜΜΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΛΥΣΤΑΚΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΛΥΣΤΑΚΑΣ

ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΑΜΜΑΤΑ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΜΜΑΤΑ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΩΓΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΩΓΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΒΟΥΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΒΟΥΡΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΟΡΤΕΛΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΠΟΡΤΕΛΟΥ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΡΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΓΙΩΤΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΓΙΩΤΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΝΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΝΤΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ