Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η συκοφαντική «μέθη» της κυρίας βουλευτίνας...

Με το που έγινε γνωστή η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για στήσιμο αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα στις 28 Γενάρη, μπήκε αμέσως σε εφαρμογή η επιχείρηση αισχρής συκοφαντίας σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τον «ντορό» των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που οργανώνονται αγροτικοί αγώνες.

Το σύνθημα δόθηκε από την Καρδιτσιώτισσα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα, η οποία, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός της κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης για το αγροτικό ζήτημα, επιδόθηκε σε ένα μπαράζ συκοφαντικών επιθέσεων.

Στο πλαίσιο των χοντρών ψεμάτων που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ για να πείσουν ότι τάχα τούτη η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και μέτρα υπέρ των συμφερόντων των αγροτών, η κυρία βουλευτίνα δεν δίστασε να μιλήσει για... «εξόφθαλμη μεροληψία υπέρ των αγροτών τόσο στο Φορολογικό όσο και στο Ασφαλιστικό» (!), ενώ ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας, μίλησε για «εποχές της "αφθονίας", τότε που και οι αγρότες έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τότε που το εθνικό "αγροτικό" ποτό ήταν το παλαιωμένο ουίσκι».

Κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας με θέμα τις προετοιμασίες για τα μπλόκα, ο Γιάννης Τσιούτρας, ειδικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, απάντησε στην κυρία βουλευτίνα, κάνοντας λόγο για «άθλια και επαίσχυντη προπαγάνδα από την πλευρά της κυβέρνησης».

Για τα περί... «μεροληψίας» υπέρ των αγροτών με το αφορολόγητο, είπε ότι «το αφορολόγητο των αγροτών είναι αποτέλεσμα πολυήμερων αγώνων και η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει "κοινωνικό αυτοματισμό", φτάνοντας στα όρια της προβοκάτσιας».

Σε ό,τι, δε, αφορά τα περί... «σκυλιών δεμένων με λουκάνικα» και «παλαιωμένου ουίσκι», σημείωσε πως «αποτελεί ντροπή και αίσχος που λέγονται τέτοια πράγματα», τονίζοντας: «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν φτάσει τους αγρότες στο σημείο να έχουν σταματήσει ακόμη και το ένα τσιπουράκι της αγωνίας. Δεν κυκλοφορεί κανείς στα χωριά».

Και κατέληξε: «Οταν βγαίνουμε στους αγώνες, ξεκινούν την επίθεση. Να απαντήσουν επί της ουσίας στα αιτήματα που έχουμε και να δώσουν λύσεις γιατί παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Δεν πρόκειται να πετύχει η επιχείρηση καλλιέργειας "κοινωνικού αυτοματισμού" σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. Ο αγώνας με τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι κοινός, γιατί μας πλήττει η ίδια αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ