Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΝΑΨ
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΝΑΨ
Φωτ.

Στη μνήμη του ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΙΝΑΨ, η σύζυγός του Ελένη Καπετανίδου - Ινάψ πρόσφερε στο ΚΚΕ 100.000 δρχ. και εύχεται επιτυχία στην Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω της Συνοικιακής ΚΟΒ Κυψέλης, 15.000 δρχ.

Σπύρος, Παγώνα και Ευανθία Καλογηράτου

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου της ζωής μου ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

Γεωργία Ευσταθίου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 16 χρόνια από τότε που χάσαμε τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΟ ΣΤΑΘΑΚΟ. Τους αγώνες του, τους συνεχίζουμε εμείς από τις γραμμές του ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος. Οι αγώνες του θα μας οδηγούν για πάντα και δε θα σταματήσουμε την αγωνιστική μας πορεία.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας, και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της ΠΕΑΕΑ.

Η συντρόφισσά του Μαίρη Σταθάκου

Τα παιδιά του Δημήτρης - Κατιλένα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ, ο Γαβριήλ και η Μαρία Νικολάου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών, 10.000 δρχ.

Πάνος Σταθάκος
Πάνος Σταθάκος
* * *

Στη μνήμη του αδελφού μας ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΩΡΗ, φοιτητή, ο οποίος εκτελέστηκε στα 22 του χρόνια από Γερμανούς κατακτητές, στις 3 Μάη 1944, μαζί με 50 συναγωνιστές του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Δήμου Χαλανδρίου, 50.000 δρχ. ως πρώτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Γιώργος - Λιλή

* * *

Φωτ.

Στις 29 Σεπτέμβρη 2001, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο αγωνιστής ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΛ. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Νεαρός πήρε μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Μετά την Απελευθέρωση κάτω από το κράτος διώξεων, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ Σάμου. Στη διάρκεια του αγώνα, τραυματίστηκε. Πιάστηκε με τους τελευταίους μαχητές, φυλακίστηκε, πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Στη διάρκεια αυτής της δίκης, με πίστη και γενναιότητα υπερασπίστηκε τα ιδανικά του κομμουνισμού, της πανανθρώπινης αυτής αξίας. Δεν εκτελέστηκε, λόγω της σχετικής τότε απόφασης του ΟΗΕ.

Βγήκε από τη φυλακή με τους τελευταίους, το 1963.

Η χούντα των συνταγματαρχών του επιφύλαξε ανάλογη μεταχείριση.

Ως το τέλος της ζωής του, ήταν μέλος του ΚΚΕ και τα τελευταία χρόνια έγραφε σημαντικά ιστορικά σημειώματα από τη δράση του ΔΣΕ Σάμου.

Ηταν και θα είναι για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε φωτεινό παράδειγμα αγωνιστή, κομμουνιστή, ανθρώπου.

Αλεξάνδρα Καλογηράτου
Αλεξάνδρα Καλογηράτου
Στη μνήμη του προσφέρω στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50.000 δρχ., στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης.

Δημήτρης Ι. Διακογιάννης

* * *

Ο Κωνσταντίνος και η Αθανασία Αλεβίζου προσφέρουν 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, στη μνήμη του αδελφού τους ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο οποίος έπεσε στον Ταΰγετο, πολεμώντας για την απελευθέρωση της πατρίδας.

* * *

Ο Κ. Μυλωνόπουλος προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλεκτρολόγων, 40.000 δρχ., στη μνήμη των γονιών του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, του αδελφού του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ και του γαμπρού του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Τρ. Τριανταφύλλου

Τα παιδιά Σωκράτης - Ευανθία

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, δασκάλου και πατέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ο οποίος στα 42 χρόνια του δολοφονήθηκε από χίτες του χωριού στις 10 Φλεβάρη 1947. ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, φοιτητή Νομικής, ο οποίος στα 24 χρόνια του εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι το 1944. Του θείου μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Φιλιατρά τον Απρίλη του 1948 από παρακρατικούς τρομοκράτες της περιοχής, προσφέρουμε, μέσω Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείας, 30.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αργύρης Ευσταθίου
Αργύρης Ευσταθίου
Ευθαλία και Φώτης


Διονύσης Καλογηράτος
Διονύσης Καλογηράτος

Δημήτρης Ανδρεάκος
Δημήτρης Ανδρεάκος

Μανώλης Διακογιάννης
Μανώλης Διακογιάννης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ