Σάββατο 19 Γενάρη 2019 - Κυριακή 20 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 23 Γενάρη κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή η συντρόφισσα ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, στέλεχος του Κόμματος. Στη μνήμη της ο σύντροφός της Μαύρος Μιχάλης προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μας ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΥ, που πάντα θα τιμούμε, στέλνουμε 100 ευρώ στο Κόμμα μας το εργατικό, με μιαν ευχή, με το λαό ψηλότερα να βγούμε.

Τα παιδιά της Πέτρος και Δημήτρης, μέσω ΚΟΒ Πυθαγορείου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ σύντροφοι οικοδόμοι από την Κυψέλη προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση 70 ευρώ μέσω της ΤΟ Κατασκευών.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΚΟΤΡΩΝΗ προσφέρω στην ΚΟ Πετρούπολης, για την Οικονομική Εξόρμηση και τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, 50 ευρώ.

Κώστας Κοτρώνης

***

ΦΩΤΟ 5

Από το Αμπελοχώρι (Σκλούπο) Ιωαννίνων στη μνήμη των ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΙΤΣΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΩΤΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΛΑΧΑ και της ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΩΤΟΥ οι σύντροφοι και συγγενείς προσφέρουν, μέσω Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων, ΚΟΒ Λογιστών Αθήνας και ΤΟ ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ το ποσό των 210 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και προς τιμήν των 100 χρόνων του ηρωικού ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή, οι σύντροφοί του Τάσος, Ανδρέας, Παναγιώτης, Δημήτρης και Σταύρος προσφέρουν προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ 80 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλίου.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ φίλοι του προσφέρουν 500 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Καισαριανής.

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από τα Ιβηρα Σερρών, των φίλων και συντρόφων αδερφών ΚΩΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΩΤΑΚΗ ΗΛΙΑ, ΚΩΤΑΚΗ - ΧΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑΣ, ΚΩΤΑΚΗ - ΛΕΜΟΝΙΔΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ από το Αχλαδοχώρι Σερρών, και του φίλου και συντρόφου γαμπρού τους ΛΕΜΟΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, πιστού στο ΚΚΕ.

Του φίλου και συντρόφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΡΚΟΥ από τη Νιγρίτα Σερρών, παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΣΙΟΥ, επιτελάρχη της 11ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ που πήρε μέρος στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 30/10/1944 από τους ταγματασφαλίτες μετά την αποχώρηση των Γερμανών, βουλευτή της ΕΔΑ στο νομό Σερρών στις εκλογές του 1958, με ατελείωτες εξορίες επί 11,5 χρόνια.

Των φίλων και συντρόφων ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, αφοσιωμένων στο ΚΚΕ, της φίλης και συντρόφισσας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ.

Του φίλου και συντρόφου ΙΑΚΩΒΟΥ ΒΑΛΟΥΚΤΣΗ, συνεπούς αγωνιστή του ΚΚΕ από το Ροδολίβος Σερρών, του φίλου και συντρόφου ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ ΑΛΕΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, από την Ποντοκερασιά Κιλκίς, προσφέρω 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Καλαμαριάς.

Συντροφικά, Σίμος Κεΐσογλου, συνταξιούχος δικηγόρος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΗΤΣΟΥ ΛΕΝΗ, που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή τον αγώνα για μια κοινωνία ανθρωπινότερη, χωρίς εκμετάλλευση, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό στις δύσκολες και ωραίες μάχες που θα δώσει στα επόμενα 200 χρόνια, 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού.

ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΛΕΝΗΣ ΜΗΤΣΟΣ
Η σύζυγός του Κωνσταντίνα Λένη

***

ΦΩΤΟ

Για τα 100 χρόνια του Κόμματος, για να μπει στη δεύτερη εκατονταετία του πιο δυνατό, προσφέρω 40 ευρώ στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ και του αδελφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, και του αγωνιστή, ΕΑΜίτη συζύγου μου ΜΗΝΑΪΔΗ ΙΑΚΩΒΟΥ (φωτ.), που πολέμησε στη μάχη της Ηλεκτρικής, υπηρετώντας τα ιδανικά του Κόμματος, πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 20/5/2000.

Συντροφικά, αγωνιστικά, Παναγιώτα Μολογιάννη - Μηναΐδου

***

ΦΩΤΟ

Για τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΗ.

...Είναι πάντα μια γέννηση - έλεγε ο Ξένος - κι ο θάνατος μια πρόσθεση, όχι αφαίρεση.

Τίποτα δε χάνεται...

Ολα δικά μας - είπε ο Ξένος - όλα του κόσμου τούτου. Και τους νεκρούς μας τους κουβαλάμε μέσα μας, χωρίς ο χώρος να στενεύει, χωρίς να βαραίνουμε, συνεχίζουμε τη ζωή τους απ' τις βαθειές στοές και τις έρημες ρίζες, τη δική τους ζωή, τη δική μας ακέρια μες στον ήλιο...

Τα παιδιά του Κώστας και Δημήτρης και η γυναίκα του Ευαγγελία προσφέρουν για τη μνήμη του και για τα 100 χρόνια του Κόμματός μας 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

  • Στη μνήμη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΗ και για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, ο Ηλίας και η Σταυρούλα Καλογερή προσφέρουν 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας.

ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΥΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή, τη Δευτέρα 24 Δεκέμβρη 2018, ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΔΗΣ, σε ηλικία 70 χρόνων, μέλος της ΚΟΒ Ιλισίων, γιος του ΕΛΑΣίτη Ανδρέα Κονίδη. Ξεχώριζε για την ευγένειά του, τη σεμνότητά του, είχε ακλόνητη πίστη ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων: Η γυναίκα του Βάσω και τα παιδιά του Ανδρέας και Αγγελική το ποσό των 100 ευρώ.

Συνάδελφοι και φίλοι του από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου το ποσό των 85 ευρώ.

Οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Ιλισίων το ποσό των 120 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο σ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ, γεννημένος στη Δολίχη Ελασσόνας το 1927, «έφυγε» από τη ζωή πριν από 1 χρόνο. Ηταν μαχητής του ΔΣΕ και Μακρονησιώτης για 4 χρόνια, τίτλοι τιμής που κουβάλησαν πολλοί από την περιοχή. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ από τη μεταπολίτευση και έμεινε πιστός σ' αυτό έως το τέλος. Συνεπής μελετητής του «Ριζοσπάστη» από τα χρόνια που έφτανε καθημερινά στο χωριό του έως τα στερνά.

Στη μνήμη του η οικογένεια του γιου του Κώστα Λιόλιου προσφέρει 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ολύμπου του ΚΚΕ, για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» για το μακρινό ταξίδι ο πολυαγαπημένος μας πατέρας, θείος και φίλος ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΙΩΤΗΣ. Πιστός έως το τέλος της ζωής του στο κόμμα του, το ΚΚΕ, «έφυγε» αγκαλιά με τον «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του, που πάντα φρόντιζε να διαβάζει ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της βαθιάς παρανομίας.

Υπήρξε μέλος του ΕΑΜ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ, μέλος της ομάδας του Καπετάνιου του ΔΣΕ Γιάννη Ποδιά, αργότερα της ΕΔΑ. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ μετά τη διάσπαση του '68 και του '91 και ψήφιζε σε όλη του τη ζωή το Κόμμα των «φτωχών και των εργατών», όπως έλεγε, εργάτης πάντα ο ίδιος.

ΜΗΝΑΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΜΗΝΑΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
Στη μνήμη του συγγενείς και φίλοι προσφέρουν 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αδερφού μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΝΤΙΞΗ, πιστού οπαδού του Κόμματός μας και μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, προσφέρουμε 200 ευρώ προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Τα αδέρφια του Σπύρος, Πλούτων, Λευτέρης, Μαρίνος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΒΟΛΗ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από τη Φουρνά Ευρυτανίας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΤΕ Εύβοιας 200 ευρώ.

Θανάσης Παππάς - Σοφία Ντούρου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΟΥΚΑ ΓΚΟΥΝΗ, μέλους της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση στην ΤΕ Εύβοιας 100 ευρώ.

Θανάσης Παππάς - Σοφία Ντούρου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ και του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΝΤΟΥΡΟΥ, από την Αίγινα, προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση που είναι αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματός μας.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους

***

ΦΩΤΟ

Ο Νώντας Μαυροκέφαλος, από την Ιθάκη, στη μνήμη του πατέρα του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ (Γκούμα), προσφέρει μέσω ΚΟΒ Ιθάκης 100 ευρώ προσωπική εισφορά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Νώντας Μαυροκέφαλος, από την Ιθάκη, στη μνήμη των συντρόφων του (στην ΟΒ της ΚΝΕ στο Μαθηματικό της Πάτρας 1978 - 1982) ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΝΙΑ (φωτ.), ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗ και ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτ.), προσφέρει 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ιθάκης, προσωπική εισφορά στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Στις 3 Δεκέμβρη «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ ΡΑΚΗΣ, αφού έδωσε μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Σύντροφοι και συγγενείς στη μνήμη του προσφέρουν το ποσό των 130 ευρώ προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ασπρων Χωμάτων.

Επίσης, το σωματείο ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού προσφέρει στη μνήμη του 30 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10/1/2017 «έφυγε» από τη ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΚΑΣ. Γεννήθηκε στο χωριό Δολιανά Αρκαδίας το 1920. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια με οκτώ παιδιά. Συνέδεσε όλη του τη ζωή με το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του.

Την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ και αργότερα την περίοδο του Εμφυλίου φυλακίστηκε, βασανίστηκε, αλλά δεν λύγισε και δεν σταμάτησε να στηρίζει τον ΔΣΕ, να στηρίζει την πάλη του για το δίκιο, τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Β. Κυνουρίας.

***

ΦΩΤΟ

Ο Ηλίας Οικονόμου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κροκεών Λακωνίας, 20 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων ΑΝΤΩΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗ (φωτ.) και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΡΟΝΤΖΟΥ.

Επίσης, η οικογένεια του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΑΚΗ προσφέρει 80 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΒΟΛΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΒΟΛΗΣ

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ - ΓΚΟΥΜΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ - ΓΚΟΥΜΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΙΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΚΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΣΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΝΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΝΙΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΙΝΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΙΩΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΝΤΙΞΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΝΤΙΞΗΣ

ΡΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ
ΡΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΛΑΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΛΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ