Σάββατο 19 Γενάρη 2019 - Κυριακή 20 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΪΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στην εκατόχρονη ηρωική Ιστορία του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ, σύντροφος της ζωής μου, έδρασε οργανωμένα, με αφοσίωση και σεμνότητα, έως την τελευταία πνοή της ζωής του, στις 9 Μάη του 2009. Η στάση του είναι παρακαταθήκη και συναντώ νέους ανθρώπους που εμπνέονται από αυτόν και τον έχουν ως παράδειγμα αγωνιστικής στάσης. Στη μνήμη του καθώς και στη μνήμη του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ προσφέρω 500 ευρώ.

Η γυναίκα του Βάσω Ασμάνη

***

ΦΩΤΟ 2

Οι γονείς μου, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΟΥ (ΝΑΟΥΜ), γεννήθηκε το 1925 στο Χιλιόδενδρο Καστοριάς και «έφυγε» από τη ζωή τον Δεκέμβρη του 1998, και ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ, γεννήθηκε το 1923 στην Αμμουδάρα Καστοριάς και «έφυγε» από τη ζωή τον Απρίλη του 2017, ήταν μέλη του ΚΚΕ, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Από το 1949 έζησαν ως πολιτικοί πρόσφυγες στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία Τσεχοσλοβακίας.

Θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Στη μνήμη τους προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

Η κόρη τους Ελλη, ο γαμπρός τους Δημήτρης και η εγγονή τους Βασιλική

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 22/11/2018 συμπληρώθηκαν 31 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΡΟΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου. Γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Βαθύρρευμα Τρικάλων.

Το 1948 μπαίνει στις γραμμές του ΔΣΕ. Στην Τασκένδη, απόφοιτος τεχνικής σχολής, εργάζεται στο εργοστάσιο «Ουζμπεκσελμάς» με ειδικότητα εφαρμοστής και ηλεκτροκολλητής. Για την εργασία του τιμήθηκε με τους τίτλους «Ουντάρνικος Κομμουνιστικής Δουλειάς», «Ουντάρνικος Λενινιστικού Πεντάχρονου», «Νικητής της Σοσιαλιστικής Αμιλλας του 1973». Τιμήθηκε, επίσης, με πολλά τιμητικά γράμματα, το όνομά του γράφτηκε στον Πίνακα Τιμής του εργοστασίου.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Στις 29/1/2019 συμπληρώνονται 7 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά, ΡΟΥΣΣΑ ΑΘΗΝΑ του Σταύρου. Γεννήθηκε στις 6/12/1930 στο χωριό Ψαράδες της Φλώρινας. Το 1948 μπαίνει στις γραμμές του ΔΣΕ. Στη συνέχεια, στην Τασκένδη, απόφοιτη τεχνικής σχολής, εργάζεται στο εργοστάσιο «Ουζμπεκσελμάς» με ειδικότητα τορναδόρος.

Το 1977 επαναπατρίζονται οικογενειακώς μαζί με τα παιδιά τους και διέμεναν στον Βόλο.

Στη μνήμη τους τα παιδιά και τα εγγόνια τους προσφέρουν για ενίσχυση του αγώνα του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ν. Ιωνίας Βόλου.

***

ΦΩΤΟ 2

Η οικονομική προσφορά είναι μια ελάχιστη συνεισφορά στις ανάγκες της νέας εκατονταετίας που ξεκινά το Κόμμα μας. Αλλά είναι και ένα ελάχιστο δείγμα σε όλους όσοι μέχρι σήμερα έδωσαν και το είναι τους για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και της διεκδίκησης αυτών μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα όμως για τον πατέρα μου ΗΛΙΑ και τον αδελφικό του φίλο και σύντροφο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΕΝΑΚΗ από την Ικαρία που συναντήθηκαν στα διάφορα ξερονήσια, βιώνοντας την πολιτική της αστικής δημοκρατίας και που στους δύσκολους καιρούς μάς φιλοξένησε στην Ικαρία.

Στη μνήμη τους προσφέρω 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Δημήτρης Λαζαρίδης, ΚΟΒ Αιδηψού

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΕΤΡΟΥ ΑΥΓΕΡΗ από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» στις 31/12/2018, προσφέρω οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ, αντιστασιακός, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, που παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του έως το τέλος της ζωής του, αγωνιζόμενος ενάντια σε κάθε άδικο μέσα από τις γραμμές του, το ποσό των 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Λογιστών.

Νατάσα και Μυρτώ Καριπίδου

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΡΙΑΣ και ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ από το Μεταλλικό Κιλκίς προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Θ. Σοφιανίδου

***

ΦΩΤΟ

Στην ιερή και άσβεστη μνήμη του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (Πετρή) (φωτ.), που εξοντώθηκε στις 21 Γενάρη 1963 στο κάτεργο του Ιτζεδίν, των γονιών του ΓΙΑΝΝΗ και ΕΥΛΑΛΙΑΣ, του παππού του ΑΝΕΣΤΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ, των θείων του ΘΟΔΩΡΟΥ και ΠΑΝΟΥ ΤΡΙΦΤΑΝΙΔΗ, των τριών τελευταίων από την προλεταριακή Νάουσα Ημαθίας, του ΑΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, που εκτός των άλλων πρωτοστάτησε στη δημιουργία εργατικού αθλητισμού το 1929, της ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ, του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ, του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, του ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ (Γιώτη), του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, του ΓΙΩΡΓΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, του ΛΕΝΙΝ, του ΣΤΑΛΙΝ, του ΑΝΤΡΟΠΟΦ, του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, του ΤΣΕ, ο Νίκος Ελευθεριάδης προσφέρει 500 ευρώ στο ηρωικό και αταλάντευτο ΚΚΕ, για τα 100 χρόνια του και εύχεται να τα χιλιάσει.

ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΟΥ
***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων μου, που πολέμησα δίπλα τους στην ηρωική 3η Μεραρχία, στον ΔΣΕ Πελοποννήσου και έδωσαν τη ζωή τους στον πιο ηρωικό αγώνα του λαού μας: ΜΠΕΝΕΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - δασκάλας, ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ ΚΩΣΤΑ, ΠΡΕΚΕΖΕ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γ., ΑΤΖΑΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΡΟΓΓΑΚΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ (φωτ.), ΛΑΤΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (καλόγερος), ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΣΤΑΘΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΑΠΑΛΟΔΗΜΑ ΚΩΣΤΑ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ - γιατρός, ΚΟΥΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - γιατρός, ΚΟΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - δάσκαλος, ΒΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - δάσκαλος, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΒΟΥΘΟΥΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ, ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΡΕΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Σφακιανός), ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Μήτρος) (φωτ.), ΚΑΝΕΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΒΑΡΒΟΥΛΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑΣ, ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩΣ.

Αλλά και στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ (φωτ.), που αφιέρωσε τη ζωή του στο Κόμμα, προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και αγώνα 300 ευρώ.

Αντωνία Κολοντούρου - Μιχαλακάκου, μαχήτρια του ΔΣΕ από τη Λακωνία

***

ΦΩΤΟ 7

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης μέσω της ΚΟΒ Χωρυγίου Κιλκίς προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑ (φωτ.), της μάνας του ΣΟΦΙΑΣ (φωτ.), του αδελφού του ΡΗΓΑ (φωτ.), των θείων του ΣΠΥΡΟΥ (φωτ.), ΚΟΣΜΑ (φωτ.), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (φωτ.), της θείας του ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΟΥΠΙΔΗ (φωτ.) και των θείων του ΖΑΧΑΡΙΑ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Δεκέμβρη «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής του ΔΣΕ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, 89 ετών.

Παιδί Ποντίων προσφύγων από το Καρς, εσύ έκανες τα πρώτα σου βήματα στην Κοκκινιά Κιλκίς, όπου γεννήθηκες στις 25/5/1930. Ηταν δύσκολα χρόνια με ελλείψεις και κακουχίες. Σχολείο πήγες μέχρι τη Δευτέρα Δημοτικού και τα παιδιά σε κορόιδευαν γιατί αντί για ρούχα φορούσες ένα τσουβάλι. Αφού αναγκάστηκες ν' αφήσεις το σχολείο, έγινες βοσκός για να βοηθήσεις την οικογένειά σου να έχει ένα πιάτο φαγητό.

Μετά την περίοδο της Κατοχής, όπου η πείνα θέριζε, ο πατέρας σου και ο αδερφός σου ήταν στη φυλακή, γιατί πολέμησαν μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και όταν πηγαίνατε με τη μάνα σου να τους επισκεφτείτε, την έβριζαν και την λέγανε παλιοκομμουνίστρια.

Το 1946, μόλις 16 χρόνων, όντας βοσκός βρήκες ανθρώπους που σου μίλησαν για κοινωνική δικαιοσύνη, έναν κόσμο ειρηνικό, που κανένας δεν θα πεινάει και κάθε παιδί θα μπορεί να πάει στο σχολείο. Με τον πατέρα σου στη φυλακή, τον αδερφό σου στη Μακρόνησο και το χωριό σου ρημαγμένο από τους συνεργάτες των ναζί, βγήκες στο βουνό και έγινες αντάρτης του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τρία χρόνια στα βουνά της Μακεδονίας από το Μπέλες, το Βέρμιο, την Πίνδο, τον Γράμμο και το Βίτσι, έδωσες πολλές μάχες σώμα με σώμα, έγινες διμοιρίτης και εκπαιδευτής στα έμπεδα του ΔΣΕ. Στη μάχη της Κόνιτσας τραυματίστηκες και σε στείλανε στην Αλβανία, όπου μόλις 18 χρόνων περίμενες να σου κόψουν το πόδι, αλλά τελικά το κράτησες χάρη σε έναν Ούγγρο γιατρό. Ποτέ δεν λύγισες γιατί πάντα πίστευες στα ιδανικά της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας και στο Κόμμα σου, το ΚΚΕ.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
Με την ήττα του ΔΣΕ περνάς στην Αλβανία, δίνοντας την τελευταία μάχη στη λίμνη της Πρέσπας, με τις ναπάλμ να πέφτουν πάνω από τα κεφάλια σας. Από την Αλβανία με καράβι δηλωμένο ως εμπορικό για κάρβουνο φτάνετε μαζί με άλλους συντρόφους έως τα βάθη της Ασίας, στη μακρινή Τασκένδη στη Σοβιετική Ενωση. Εκεί αποφοίτησες από τη σχολή αξιωματικών του Κόκκινου Στρατού, όπου για τρία χρόνια απέκτησες ανώτατη μόρφωση. Το 1956 με την οπορτουνιστική στροφή του ΚΚΣΕ μαζί με χιλιάδες συντρόφους σου διαγραφήκατε άδικα ως ζαχαριαδικοί, γεγονός που σε πίκρανε πάρα πολύ. Ομως συνέχισες τη ζωή σου στην Τασκένδη, όπου γνωρίστηκες με την γιαγιά Ελένη, κάνατε οικογένεια και παιδιά και ζήσατε μια ωραία ζωή, όπως πάντα έλεγες.

Γυρνώντας στην Ελλάδα, δουλεύοντας ασταμάτητα ως υδραυλικός καταφέρατε με την γιαγιά να δώσετε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας τεράστια βοήθεια. Μετά το θάνατο της γιαγιάς Ελένης αποφάσισες να συζήσεις στη Νάουσα με την γιαγιά Παρθένα, με την οποία είχατε γνωριστεί στο βουνό ως μαχητές του ΔΣΕ και σε φρόντισε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος της ζωής σου. Δεν σταμάτησες μέχρι την τελευταία στιγμή να δίνεις το «παρών» σε αγωνιστικά ραντεβού του κινήματος για τα δίκαια λαϊκά αιτήματα. Ξεχωριστή στιγμή η επίσκεψη στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της μάχης της Φλώρινας, όπου έχασες πολλούς από τους συντρόφους σου και εσύ δεν πήρες μέρος, καθώς ήσουν τραυματίας στην Αλβανία εκείνο το διάστημα.

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Στη μνήμη σου προσφέρουν για το «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ, τα παιδιά σου Βασίλης, Ρούλα, τα εγγόνια σου Μιχάλης, Αντώνης και η σύντροφος Παρθένα.

***

ΦΩΤΟ 4

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, του ΙΩΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ ΠΑΪΔΑ, αγωνιστή του ΔΣΕ, του ΚΩΣΤΑ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ, αγωνιστή του ΕΑΜ και του ΔΣΕ καθώς και της ΤΕΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου για την οικονομική του ενίσχυση.

Ιωάννα Λύτρα

***

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ του Αθανασίου, πιστού φίλου του ΚΚΕ, προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Μαρία Λαμπρινού

***

Ο ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Στεργίου, από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού, μαχητής του ΔΣΕ, τραυματισμένος, πιάστηκε αιχμάλωτος, φυλακίστηκε στη Λαμία και εκτελέστηκε στις 18 Γενάρη του 1949 γιατί δεν δήλωσε μετάνοια.

Στη μνήμη του ο γιος του Γεώργιος, η νύφη του Μαρία και ο εγγονός του Χρήστος προσφέρουν 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Νέου Μοναστηρίου για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΟΜΗΡΟΥ, της μητέρας μου ΙΩΑΝΝΑΣ και του αδελφού μου ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, των θείων μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ (όλοι τους από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης), προσφέρω στο ΚΚΕ, για την Οικονομική Εξόρμηση, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
Γεωργία Μαρκάκη


ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ

ΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ

ΡΟΥΣΣΑ ΑΘΗΝΑ
ΡΟΥΣΣΑ ΑΘΗΝΑ

ΡΟΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΟΥΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΝΤΟΥΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΑΔΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΡΑΒΑΝΗ
ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΡΑΒΑΝΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΠΙΔΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΠΙΔΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ