Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΣΑΜΟΥ
Προετοιμασίες για την κινητοποίηση στις 7 Φλεβάρη

Από παλαιότερη κινητοποίηση στη Σάμο με συμμετοχή και μεταναστών
Από παλαιότερη κινητοποίηση στη Σάμο με συμμετοχή και μεταναστών
Την προσπάθεια των μαζικών φορέων της Σάμου να συναντηθούν και να καταλήξουν σε νέες κοινές δράσεις, κλιμακώνοντας τον αγώνα με 24ωρη πανσαμιακή απεργία την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, χαιρετίζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου με ανακοίνωσή του. Θυμίζουμε ότι η κινητοποίηση έχει βασικό αίτημα το άμεσο κλείσιμο του «hot spot» στο νησί και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το θέμα της συνεχούς υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σάμου.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Σοφούλη (και σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών στο κλειστό γυμναστήριο).

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Η κατάληξη σε ένα κοινό κείμενο που εκφράζει με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις των φορέων, χωρίς ν' αφήνει περιθώρια παρερμηνειών σε κανέναν, αποτελεί σημαντική κατάκτηση για όλους μας και πεδίο κοινής δράσης. Είναι συνέχεια της δράσης του προηγούμενου διαστήματος.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και κάθε άλλο μαζικό φορέα να συνεδριάσουν τα ΔΣ με το κοινό κείμενο, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην πλήρη επιτυχία της απεργίας.

Καλούμε τον σαμιώτικο λαό να πάρει μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σοφούλη. Κανείς στη δουλειά, στο σπίτι, στο καφενείο. Ολοι στον αγώνα!».

Θυμίζουμε ακόμα ότι το πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα:

Εδώ και τώρα να κλείσει το «hot spot» στη Σάμο και στα άλλα νησιά. Να μη δημιουργηθεί νέο «hot spot» στη Σάμο.

Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί με προτεραιότητα στους ασθενείς, στις ευάλωτες ομάδες και επιτέλους οι Υπηρεσίες Ασύλου να απεγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στους οποίους έχει δοθεί άσυλο και παρά τη θέλησή τους κρατούνται και παραμένουν «όμηροι» στο νησί. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.

Να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες Ασύλου από το νησί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.

Να καταργηθεί η συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας.

Να προσληφθούν τώρα παιδίατροι για να λειτουργήσουν εύρυθμα η Παιδιατρική και η Μαιευτική κλινική.

Αμεση στελέχωση του νοσοκομείου, όλων των μονάδων Υγείας στο νησί καθώς και του ΕΚΑΒ. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.

Δημιουργία ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ.

Τέλος, για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας συγκροτήθηκε Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα επιμεληθεί και θα αποφασίσει τις δράσεις και τη διοργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης και σε κάθε περίπτωση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ