Κυριακή 11 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τίμος Περλέγκας
Τίμος Περλέγκας
Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παιδείας Β. Προαστίων.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου μας ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100.000 δρχ.

Γιάννης και Παύλος Ζήκος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, παλαίμαχου αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, συγγραφέα, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών, στην οποία ανήκε αλύγιστος ως την τελευταία στιγμή της ζωής του, 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ ως πρώτη δόση.

Η συντρόφισσα της ζωής του Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ.

Στις 10 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΑΝΙΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ, κομμουνιστής και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης, 70.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Στέλλα Συντυχάκη

Τα παιδιά του Πόπη - Κώστας, Μανώλης - Σοφία

Τα εγγόνια του Δανιήλ - Αντώνης

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΛΕΤΑ Δούκαρη, συγγραφέα, αγωνιστή κομμουνιστή, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών.

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Κάτια Μπλέτα

* * *

Φωτ.

Σήμερα 11 Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου και μητέρας ΚΙΚΙΤΣΑΣ Ηλία ΜΠΟΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από τη Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας. Γαλουχημένη με τις προοδευτικές ιδέες του σοσιαλιστικού καθεστώτος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, έμεινε αταλάντευτη αγωνίστρια για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

Στην άσβεστη μνήμη της, προσφέρω 15.000 δρχ. στην ΚΟ Καβάλας.

Ο σύζυγός της Ηλίας Μπόλος

* * *

Φωτ.

Στον ΘΑΝΑΣΗ ΣΟΥΛΙΑ: Πάντα θα είσαι παρών στις καρδιές μας, παρόλο που πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατό σου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 25 Οκτώβρη 2001 πέθανε και θάφτηκε στο χωριό Πάνδροσος Σάμου ο αγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΚΙΟΥΛΑΦΑΣ, μέλος του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ. Γεννήθηκε το 1916. Από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη και σε όλη τη ζωή του εργάστηκε σκληρά.

Στην Κατοχή υπήρξε από τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη Σάμο και ως αντάρτης του ΕΛΑΣ πολέμησε τους κατακτητές ως την Απελευθέρωση.

Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, στάθηκε όρθιος και ασυμβίβαστος στα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκε και παρέμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, στα οράματα για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, σοσιαλιστικό.

Υπήρξε αγαπητός στην κοινωνία που έζησε, γιατί η συμπεριφορά του πάντα ήταν αγωνιστική και η προσφορά του στην οικογένειά του πολύτιμη ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 60.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πανδρόσου Σάμου.

* * *

Φωτ.

Στις 9 Νοέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου.

Μανωλία Δαρανδουλάκη
Μανωλία Δαρανδουλάκη
Στη μνήμη του προσφέρω στην ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Νίκη Καμπουρέλη

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣ, στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Η γυναίκα του, τας παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Στις 14 Οκτώβρη 1916 γεννήθηκε ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Πέρασε όλες τις κακουχίες κι αυτός, όπως όλοι οι αντιστασιακοί, βασανιστήρια, φυλακές, εξορίες.

Πέθανε στις 9 Φλεβάρη 1993.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Μαρία Τερζάκη προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 11 Νοέμβρη κλείνει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αντιστασιακός κομμουνιστής ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Οι σύντροφοί του θα τιμήσουν σήμερα τη μνήμη του με την παρουσία τους στην εκκλησία Κοίμησης της Θεοτόκου στη Νεάπολη.

Ο Λ. Ιωαννίδης οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1930. Και από τότε ως το θάνατό του, το τίμησε αγωνιζόμενος για τα ιδανικά του. Στην Κατοχή πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης.

Κοσμάς Εμμανουήλ
Κοσμάς Εμμανουήλ
Η συντρόφισσά του Κική Ιωαννίδου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 13 μήνες από τον πρόωρο χαμό του συντρόφου και πατέρα μας ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Παιδί κομμουνιστών γνώρισε την ορφάνια και το διωγμό από τα 8 χρόνια του, όταν οι χίτες δολοφόνησαν τον πατέρα του στη Δυτική Πελοπόννησο στη διάρκεια του Εμφύλιου.

Στις γραμμές του ΚΚΕ εντάχθηκε με πίστη, αφοσίωση και αγωνιστικότητα και παρέμεινε στις γραμμές του ως το τέλος της ζωής του.

Ο χρόνος που πέρασε δεν απάλυνε τον πόνο μας. Μας λείπει πολύ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου.

Η συντρόφισσά του Ελένη Γιαννακοπούλου

Τα παιδιά Ανθούλα Γιαννακοπούλου και Βασίλης Σκορδάκης

* * *

Φωτ.

Στις 4 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας ΜΑΝΩΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή και υποδειγματικού κομμουνιστή.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Αγιου Κήρυκα Ικαρίας, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το θάνατό του.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΟΥΡΗ, και στη μνήμη των γονιών μου και αδελφών μου προσφέρω στο ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αγιου Κήρυκα Ικαρίας.

Σταματούλα Τσουρή

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του αδελφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μελών του ΚΚΕ και αντιστασιακών, οι οποίοι αγωνίστηκαν για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 25.000 δρχ.

Δανιήλ Συντυχάκης
Δανιήλ Συντυχάκης
Νίκος Ασημακόπουλος, Μάρω Αγγελοπούλου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή και πιστός εκφραστής των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών. Ολη η ζωή του, η δράση και η προσφορά του στο λαϊκό κίνημα αποτελούν παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας.

Η σύζυγός του Ευαγγελία Μπακλαβά

Τα παιδιά

* * *

Φωτ,

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΩΤΗΡΑ, και αντί για μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατό του, η γυναίκα του Βάσω Σωτήρα προσφέρει στην ΚΟΒ Παιανίας 20.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΟΣΜΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και για την ονομαστική γιορτή του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης: Η σύζυγός του Βασιλική 20.000 δρχ. και η κουνιάδα του Βάγια Ψιττακίδου 30.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής αδελφός μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Χρήστου ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1923.

Δολοφονήθηκε από τρομοκράτες της «Χ» το 1947.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Παύλος Ρουμελιώτης, ανάπηρος της Εθνικής Αντίστασης

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Λάκη) ΣΤΙΝΗ, η γυναίκα του Ουρανία και η κόρη του Κική προσφέρουν στη μνήμη του 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αξέχαστη ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (Νίτσα) ΤΣΙΚΝΗ, οπαδός του ΚΚΕ. Στην Κατοχή, Γερμανοί σκότωσαν μαζί με άλλους αγωνιστές στη θέση Καρακόλιθο, τον αδελφό της ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
Βασίλης Γιαννακόπουλος
Στη μνήμη τους προσφέρω στην ΚΟΒ Παλαιάς Κοκκινιάς 10.000 δρχ.

Η ανιψιά τους Ολγα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΡΕΜΠΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οπαδού και ψηφοφόρου του ΚΚΕ, πιστού στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30.000 δρχ. ως πρώτη δόση.

Δημήτρης Ρέμπας

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΦΟΙΦΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 100.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάφνης.

Η γυναίκα του Σοφία

Τα παιδιά Σπύρος και Κώστας Φοίφας

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που η σύζυγός μου ΕΥΘΥΜΙΑ υπέκυψε στην επάρατο νόσο.

Στη μνήμη της προσφέρω 40.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ε. Μ.

* * *

Φωτ.

Στις 10 Οκτώβρη 2001 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ. Γεννήθηκε το 1923 στην Τραγάνα Λοκρίδας και ζούσε στην Αθήνα. Από μικρός στη βιοπάλη. Στο επάγγελμα οικοδόμος.

Στην Κατοχή πήρε μέρος στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Κατατάχτηκε το 1943 στον ΕΛΑΣ. Υπηρέτησε στο τάγμα του Λοκρού, πήρε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε.

Θεόδωρος Στίνης
Θεόδωρος Στίνης
Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο. Κρατήθηκε στις μεσαιωνικές φυλακές από το 1944 ως το 1963.

Μετά την αποφυλάκισή του δούλεψε στην ΕΔΑ και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την Κατοχή ως το τέλος της ζωής του, ήταν πιστό και δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Μετά τη νομιμοποίηση του Κόμματος, ανήκε στην ΚΟΒ Ελληνορώσων. Ηταν μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων και πρόεδρος του Παραρτήματος Αμπελόκηπων της ΠΕΑΕΑ.

Η κηδεία του έγινε στις 20 Οκτώβρη στην Τραγάνα.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων, 100.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 50.000 δρχ. στο Παράρτημα Ελληνορώσων - Αμπελόκηπων της ΠΕΑΕΑ.

Η συντρόφισσά του Περιστέρα Χρυσικού

  • Επίσης στη μνήμη του Γιάννη Χρυσικού και αντί για στεφάνι στον τάφο του πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Οι συντρόφισσες Κούλα και Σούλα 40.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων, και το Παράρτημα Ελληνορώσων 10.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 4 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το «χαμό» του πολυαγαπημένου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Χολαργού 50.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη των πατριωτών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50.000 δρχ.

Βασίλης Φοίφας
Βασίλης Φοίφας
Πόπη και Νίκος Πικνής

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΜΑΝΩΛΙΑ ΔΑΡΑΝΔΟΥΛΑΚΗ.

Στην άσβεστη μνήμη της προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης.

Ο σύζυγος Ανδρέας

Οι αδελφές Κατίνα, Γεωργία



Θανάσης Σούλιας
Θανάσης Σούλιας

Λάζαρος Ιωαννίδης
Λάζαρος Ιωαννίδης

Θανάσης Τερζάκης
Θανάσης Τερζάκης

Κικίτσα Μπόλου
Κικίτσα Μπόλου

Θεώνη Ασημακοπούλου
Θεώνη Ασημακοπούλου

Γιάννης Ασημακόπουλος
Γιάννης Ασημακόπουλος

Χαράλαμπος Ασημακόπουλος
Χαράλαμπος Ασημακόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ