Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα 31/1/2019, κλείνουν 70 χρόνια από την εκτέλεση του ΠΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑ, μέλους του Γραφείου Πόλης Αγρινίου του ΚΚΕ, ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ και παίκτη του Παναιτωλικού, μετά από απόφαση του Στρατοδικείου στην Αγριλιά Μεσολογγίου.

Στη μνήμη του η ανιψιά του Δήμητρα Αλεξά και ο εγγονός Βασίλης Θεοδωρόπουλος προσφέρουν στο Κόμμα 20 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανατολικού Αγρινίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΙΩΡΓΟΥ (φωτ.), Μακρονησιώτη, και ΝΙΚΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΤΣΟΥ, διωχθέντος από τη χούντα, των γονέων μου ΓΙΑΝΝΗ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΡΙΝΙΑΤΣΟΥ, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

Γεωργία Γκρινιάτσου

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΘΟΔΩΡΑΣ ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ (Ράκης, όπως τον ήξεραν οι πάντες) συνέδεσε, από την παιδική του ηλικία, τη ζωή του με τη συνοικία του Αϊ - Γιώργη Κοκκινιάς. Εκεί ένιωσε από μικρός την ταξική καταπίεση, εκεί ανδρώθηκε, στον ίσκιο μεγάλων μορφών του κομμουνιστικού κινήματος της πόλης. Εκεί έγινε και ο ίδιος μέλος του ΚΚΕ για να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην κοινή μας υπόθεση. Αντιμετώπισε παλικαρίσια την ανίατη αρρώστια του και δεν υποτάχθηκε σ' αυτήν, δίνοντας μέχρι τέλους το «παρών» στη δράση του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του παλιοί φίλοι και σύντροφοί του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΤΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΤΣΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 18 Δεκέμβρη 2018 συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του αγαπητού σε όλους μας κομμουνιστή συνδικαλιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ. Φίλοι και συνοδοιπόροι του, αφού δώσαμε και για εκείνον το «παρών» στο μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, κατεβήκαμε στα στέκια του για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Παραμένει αξέχαστος για μας και συνεχίζει να ενώνει την παλιά του παρέα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Κοκκινιάς, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που γαλούχησε και ανέδειξε και τον φίλο μας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΣΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ (Ρώσου), που φέτος (29/1/2019) κλείνουν 17 χρόνια που μας άφησε, και στη μνήμη του θείου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ, που φέτος (31/1/2019) κλείνουν δύο χρόνια από το θάνατό του. Η Ασφάλεια του έλεγε να υπογράψει για να του δώσουν ελληνική ταυτότητα, γιατί ως αριστερός είχε ταυτότητα αλλοδαπού. Πέρασαν φυλακές και εξορίες, όπως όλοι οι αγωνιστές που θέλανε μια Ελλάδα ελεύθερη.

Ο γιος του Κώστα και ανιψιός του Θόδωρου, Θανάσης, και η γυναίκα μου Αννα Ευκαρπίδη, δίνουμε στο Κόμμα μας για τα 100 του χρόνια 50 ευρώ.

Επίσης, η γυναίκα του Θόδωρου Κορνηλία Ευκαρπίδη - Δημητριάδη προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μπουρναζίου.

Ζήτω το ΚΚΕ.

***

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Για τις ΕΠΟΝίτισσες αδελφές μου ΣΟΦΙΑ ΛΙΠΠΑ και ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΚΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

Αθηνά Στολίδη - Διαμαντή


ΘΟΔΩΡΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ

ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΣ

ΡΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ
ΡΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΩΡΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΚΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑΚΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΛΙΠΠΑ
ΣΟΦΙΑ ΛΙΠΠΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ