Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Δυναμώνει το κύμα καταδίκης των απαράδεκτων διώξεων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικάτων και φορέων για τις απαράδεκτες διώξεις σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών, που με ευθύνη της κυβέρνησης προωθήθηκαν με διαδικασίες εξπρές.

Τις πρωτοφανείς διώξεις ενάντια σε αγωνιζόμενους αγρότες και σε συνδικαλιστικά στελέχη τους που καλούνται να δικαστούν χωρίς καν να απολογηθούν, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία - μέλη της να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και να καταδικάσουν τη νέα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, όπως και την καταδίκη των διώξεων, εκφράζουν επίσης με ανακοινώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Αγρινίου, Σάμου, Πειραιά, Ζακύνθου, Νάουσας και Λέσβου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας, καθώς και το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Ηρακλείου και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που καλούν και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 3/2 στο μπλόκο των Πραιτωρίων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Τις διώξεις στελεχών Αγροτικών Συλλόγων, με την κατηγορία της υποκίνησης αγροτών για να συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα ενώνει τη φωνή του με τους αγρότες και τις αγρότισσες για να δώσουμε μαζί την απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) χαιρετίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που «με τα συλλαλητήρια και τα αγροτικά της μπλόκα σε όλη την Ελλάδα διεκδικεί τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που της δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης που ενισχύει τους μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές και το κεφάλαιο γενικότερα όπως και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που είναι στην ίδια ρότα».

Ταυτόχρονα, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει «την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιδραστικό, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει διώκοντας - προκαταβολικά μάλιστα! - τους εκπροσώπους των αγροτών, ηγετικά στελέχη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων που μετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους μικρομεσαίους αγρότες. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει, τώρα, τις διώξεις των μικρομεσαίων αγροτών και κάθε άλλη κρατική κατασταλτική ενέργεια σε βάρος τους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

  • Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει τις διώξεις και καλεί τους φορείς και τον λαό της Φθιώτιδας να συμπαρασταθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο στους αγρότες του νομού και στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Πελασγίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ