Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κύμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

Την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις για την επιβίωσή της απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου, στήνοντας μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και πλήθος φορέων. Παράλληλα, τα συνδικάτα και οι φορείς καταδικάζουν την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Επιπλέον, στηρίζοντας έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων, εκπρόσωποι και μέλη συνδικάτων και φορέων δίνουν καθημερινά το «παρών» στα μπλόκα.

Μέχρι στιγμής μηνύματα αλληλεγγύης στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς έχουν στείλει μεταξύ άλλων:

Το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Τα Εργατικά Κέντρα: Αρτας, Λάρισας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Λαμίας, Σάμου, Νάουσας, Λέσβου, Αγρινίου, Πειραιά.

Οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Τα Σωματεία: Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Μετάλλου Εύβοιας, Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, Οικοδόμων Λήμνου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Λήμνου, Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου, Επισιτισμού - Τουρισμού ν. Λάρισας, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος ν. Λάρισας, Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων - Αρτοσκευασμάτων - Ποτών - Ειδών Ζαχαροπλαστικής ν. Χανίων, Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου και ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

Οι Σύλλογοι Συνταξιούχων: ΙΚΑ Τυρνάβου, ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν. Λάρισας, Συνταξιούχων Λήμνου, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Θεσσαλονίκης, ΙΚΑ ν. Ιωαννίνων, ΠΕΣ ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που βγαίνουν ξανά στους δρόμους για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, συμπαραστέκεται με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία των εργαζομένων σε έναν κλάδο με άμεση σύνδεση με την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Οπως σημειώνει στο μήνυμά της η Ομοσπονδία, στο στόχαστρο της πάλης των αγροτών «βρίσκονται η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Αντίπαλοι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της "πίνουν το αίμα"».

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι», τονίζει η Ομοσπονδία, «έχουμε καθήκον και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους φτωχούς αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας εξαθλιώνει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ