Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελίες του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας

Την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, στοχοποίησης της Σωματειακής Επιτροπής και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην επιχείρηση BAKE HELLAS καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι της απογευματινής βάρδιας κλήθηκαν σε συνάντηση, στην οποία στελέχη της εταιρείας «επέπληξαν» συναδέλφους τους για συμμετοχή σε «παράνομη» επιτροπή, απείλησαν να προχωρήσουν σε μηνύσεις και χαρακτήρισαν τη δράση του Συνδικάτου για τα προβλήματα των εργαζομένων «συκοφάντηση» της επιχείρησης. Το Συνδικάτο, με έγγραφό του προς την εταιρεία, επισημαίνει ότι οι παραπάνω ενέργειές της συνιστούν παρακώλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, το Συνδικάτο καταγγέλλει τα σχέδια της εργοδοσίας στην επιχείρηση «General Mills» για μείωση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιό της στα Οινόφυτα. Ηδη έχουν απολυθεί έξι εργαζόμενοι, πέντε με τη λήξη των συμβάσεών τους και ένας εργαζόμενος αορίστου χρόνου. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους «ώστε να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας, να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας, των εργολάβων - δουλεμπόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ