Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Περιοδεία στους σκορδοπαραγωγούς της Ν. Βύσσας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί σκόρδων της Νέας Βύσσας καθώς βλέπουν να παραμένουν απούλητες μεγάλες ποσότητες της παραγωγής (περίπου το 30%) εσοδείας 2018, την ίδια ώρα που η αγορά κατακλύζεται από αθρόες εισαγωγές σκόρδων από τρίτες χώρες, κυρίως από την Κίνα.

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν στον συνεταιρισμό των σκορδοπαραγωγών Νέας Βύσσας ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Παπατολίδης, και ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Κώστας Ζαλουφλής, αναδείχθηκε ο κίνδυνος άλλη μια καλλιέργεια της περιοχής να καταστραφεί, με οδυνηρές συνέπειες για τους αγρότες.

Με κοινή τους δήλωση οι δύο υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν:

«Οι παραγωγοί σκόρδου πληρώνουν ακριβά τις πολιτικές επιλογές της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων της, που για χάρη των δικών τους συμφερόντων διευκολύνουν τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων, ομοειδών με τα ελληνικά.

Τεράστιες όμως είναι οι ευθύνες και των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, που έχουν εκτοξεύσει με την πολιτική τους το κόστος παραγωγής σε απαγορευτικά ύψη, με αποτέλεσμα τα πολυκαταστήματα, οι "αλυσίδες", να προτιμούν στα ράφια τους κινεζικά σκόρδα.

Καλούμε και τους παραγωγούς σκόρδου να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκρουστούν με τις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια και δήμους, για να δυναμώσει και από αυτό το μετερίζι ο αγώνας ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές, που οδηγούν στην εγκατάλειψη άλλης μιας δυναμικής καλλιέργειας της περιοχής μας και τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην καταστροφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ