Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Νέα αγωνιστικά βήματα για το δικαίωμα στη δουλειά

Σύσκεψη πραγματοποίησε προχτές η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου, που πρωτοστατεί στον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Η Επιτροπή εκτίμησε ως θετική τη μέχρι τώρα συμμετοχή των συνδικάτων, που έχουν ξεπεράσει τα 140, αλλά και την πρόσφατη κινητοποίηση που έγινε, στο πλαίσιο της οποίας κατατέθηκε στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, πρόταση για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Τονίστηκε η ανάγκη η πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί από ακόμα περισσότερα συνδικάτα, να γίνει πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς, σε μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους και το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν στην οργάνωση νέας κινητοποίησης.

Αγωνιστικές δράσεις στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, στις 2 μ.μ., καθώς και σε στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, τη Δευτέρα 25/2, στη 1 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σίτιση, πλυντήρια, επικουρικό προσωπικό, προγράμματα ΟΑΕΔ, απολυμένοι εργαζόμενοι από το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Οι αποφάσεις για τις αγωνιστικές δράσεις πάρθηκαν κατά τη διάρκεια μαζικής σύσκεψης εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καθώς βρίσκονται ξανά μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης, αφού συμπληρώνουν 24 μήνες συνεχούς εργασίας. Εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον των επικουρικών, αλλά και όσων οι συμβάσεις λήγουν τέλος του 2019. Πολλοί εργαζόμενοι, μάλιστα, κατήγγειλαν τη διοίκηση του νοσοκομείου για «συστάσεις»... «να μην ακολουθούν το σωματείο»!

«Χρόνια τώρα το Σωματείο πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων, συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας. Απαιτήσαμε και απαιτούμε - χωρίς καμιά ταλάντευση, χωρίς παζάρια στις πλάτες τους - όχι απλά να μην απολυθεί κανείς αλλά να μονιμοποιηθούν!», σημειώνει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ