Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αποκαλύπτει ένα ακόμα επεισόδιο της σήψης των εργατοπατέρων

Αλλο ένα επεισόδιο, που αποκαλύπτει τη σήψη του εργοδοτικού συνδικαλισμού, καταγγέλλει η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ.

Αφορά το εκλογικό πανηγύρι που στήθηκε στις 17/2 στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης, από το όποιο εκλέγεται αντιπρόσωπος η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Οπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, «το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης έκανε τις αρχαιρεσίες του χωρίς να τηρήσει καμία από τις καταστατικές υποχρεώσεις. Χωρίς να ανακοινώσει στα ΜΜΕ τις αρχαιρεσίες, έτσι ώστε όποιο μέλος επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα. Χωρίς Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, χωρίς να εκλεγεί ποτέ εφορευτική επιτροπή με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Αυτό που έκανε τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση του ΕΚΚ (και όχι του σωματείου), ήταν να ειδοποιήσει κόσμο που είχε γράψει στο μητρώο μελών μέσα από τα διάφορα σεμινάρια για τη δήθεν κατάρτιση των εργαζομένων, των ανέργων κ.λπ., ακόμα και για την επιχειρηματικότητα, που διοργανώνει με διάφορα κονδύλια του ΟΑΕΔ, ή που είναι στην αναμονή για να παρακολουθήσει κάποιο από αυτά, να προσέλθει στο ΕΚΚ στις 10 π.μ. να ψηφίσει».

Στην παρωδία αυτή «προσήλθαν και ψήφισαν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, ψηφοφόροι άλλων σωματείων. (...) Η δικαστική αντιπρόσωπος φέρει σοβαρές ευθύνες που ανέχτηκε την παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ήρθαν να ψηφίσουν δεν ήξεραν τι εκλογές είναι αυτές, απλά έλεγαν ότι τους πήραν τηλέφωνο από το Εργατικό Κέντρο να έρθουν να ψηφίσουν.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου λειτουργεί ως ένας μηχανισμός που καλλιεργεί τη διαφθορά, τη σήψη και τον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος. Επικεφαλής αυτής της κατάστασης στην Πιερία είναι η πρόεδρος του ΕΚΚ (θα είναι και αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αναδείχθηκαν από ένα νόθο συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, με την προστασία της αστυνομίας και αφού άλλαξε χώρο διεξαγωγής».

Το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει στους εργαζόμενους ότι τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Πιερίας, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Πιερίας «βάζουν εμπόδια σε εργαζόμενους που θέλουν να γίνουν μέλη τους, αν δεν υποτάσσονται στη δική τους λογική που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Πρόκειται για σωματεία σφραγίδες, που δεν συνεδριάζουν πότε τα ΔΣ, δεν κάνουν ΓΣ, δεν επισκέπτονται ποτέ τους χώρους δουλειάς. (...) Η ύπαρξή τους έχει να κάνει μόνο με τις νόθες αρχαιρεσίες που διοργανώνουν κάθε τρία χρόνια, αξιοποιώντας και τη λίστα ψηφοφόρων που έκαναν με διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες για να στέλνουν εγκάθετους αντιπροσώπους εκλέκτορες στα συνέδρια του ΕΚΚ, τις Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ».

Καλεί επίσης τους εργαζόμενους να πετάξουν από το σβέρκο τους τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ