Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ»
Τώρα αμφισβητούν και το ίδιο το γεγονός οι χρυσαυγίτες

Συνεχίστηκε χτες στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη (10/7/2013). Κατηγορούμενοι είναι τα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγός και Ν. Μίχος (τώρα «ανεξάρτητος») που ηγήθηκαν αυτοπροσώπως της επίθεσης, μάλιστα ο Ι. Λαγός με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Εκτός των δύο, κατηγορούμενοι είναι και άλλοι 7 χρυσαυγίτες. Στη διάρκεια της διαδικασίας χτες προσήλθε και ο κατηγορούμενος Ν. Μίχος.

Η σημαντική αυτή υπόθεση έχει συσχετιστεί με τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την οργάνωση της επίθεσης και την εκτέλεσή της από τάγμα εφόδου, του οποίου ηγούνταν οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές. Η παρουσία του Ι. Λαγού ταυτοποιείται και από την πινακίδα του ΙΧ οχήματός του, που καταγράφηκε από περίοικους. Το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, που το είχε παραχωρήσει με σύμβαση leasing στη Βουλή. Στη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων είχαν διαβαστεί τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του Ι. Λαγού, από τα οποία προκύπτει ότι ο ίδιος οργάνωσε και συμμετείχε στην επίθεση.

Χτες, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών στη δίκη έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν μέχρι και το ίδιο το γεγονός της επίθεσης (!) και την παρουσία τους εκεί, παρά τις φωτογραφίες, τους αριθμούς των μηχανών κ.λπ. και παρά τα όσα επιβεβαίωσε χτες για τους αριθμούς των μοτοσικλετών και του αυτοκινήτου του Ι. Λαγού ο μάρτυρας Π. Τσαφολόπουλος. Σημειωτέον ότι το έγγραφο με τους αριθμούς που δόθηκαν από τους περίοικους και είχε η Αστυνομία, αναγνώστηκε στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί. Παρούσα στη δίκη ήταν και η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ