Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, δήλωσε ότι «οι ευρωπαϊκοί κανόνες, οι οποίοι εγκρίθηκαν με βιασύνη πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, μπορεί να λειτουργούν σε περιόδους ανάπτυξης, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η έντονη επιβράδυνση της οικονομίας... Οι κανόνες αυτοί πρέπει να αναθεωρηθούν, διότι δεν επιτρέπουν να ληφθεί υπόψη η αλλαγή της όλης οικονομικής κατάστασης».

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εντονη διπλωματική κινητικότητα αναπτύσσεται ξανά γύρω από την «ειρήνευση στο Αφγανιστάν», ενόψει και των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στη χώρα τον Ιούλη. Χτες αναμενόταν να ξεκινήσει νέα συνάντηση αντιπροσωπείας των «Ταλιμπάν» με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την Παρασκευή έγινε συνάντηση των ειδικών απεσταλμένων ΗΠΑ και Ρωσίας, στη ρωσική πρεσβεία στην Αγκυρα. Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες ακόμα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη βορειοανατολική Ινδία (κρατίδιο Ασαμ), μετά από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ. Αντίστοιχο περιστατικό με πάνω από 100 θύματα είχε σημειωθεί και πριν από ένα 15ήμερο.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Νιγηρία κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών. Τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες έδειχναν να προηγείται ο 76χρονος Πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι και να ακολουθεί ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ο 72χρονος εκατομμυριούχος Ατίκου Αμπουμπακάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ