Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση για τις συντάξεις χηρείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ», απαιτώντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα με το χτύπημα που επέφερε στις συντάξεις χηρείας ο νόμος - λαιμητόμος 4387/2015 (νόμος Κατρούγκαλου). Ο Σύλλογος «ΑΞΙΑ» διεκδικεί την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης. Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος, αντί του 50% που καθορίστηκε με το Ν. 4387/2016. Τη μείωση του ορίου της πενταετίας έγγαμου βίου, που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του Ν. 4387/2016, από πέντε στα τρία έτη. Τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας που οδηγεί σε νέες μειώσεις.

Στην κινητοποίηση του Συλλόγου παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους. Ο βουλευτής κάλεσε τις συγκεντρωμένες γυναίκες έξω από το υπουργείο να συνεχίσουν τον αγώνα τους και υπογράμμισε ότι λύση για το τεράστιο πρόβλημα με τις συντάξεις χηρείας δεν μπορεί να δοθεί χωρίς την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και ειδικά του άρθρου 12. Παράλληλα, σημείωσε ότι σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να ξεχωρίζουν τους «φίλους» και τους «εχθρούς».

Στην κινητοποίηση εκ μέρους της Ενωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και Περιχώρων εξέφρασε την αλληλεγγύη του ο Παρασκευάς Τζανουδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ