Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Οι διεκδικήσεις των φαντάρων φέρνουν αποτελέσματα

Την Πέμπτη 14/2 το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση σχετικά με την άσχημη κατάσταση των εστιατορίων του 1ου Μ/Κ Τάγματος Πεζικού της ΕΛΔΥΚ. Μεταξύ άλλων, η Ερώτηση έθιξε το βασικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι φαντάροι, την έλλειψη κανόνων υγιεινής καθώς και την κακή ποιότητα του φαγητού, λόγω των χαλασμένων συσκευών μαγειρικής.

Την Παρασκευή 15/2 ξεκίνησαν οι ενέργειες επισκευής των συσκευών μαγειρικής που ήταν εκτός λειτουργίας.

Το ίδιο σκηνικό, έπειτα από Ερώτηση του ΚΚΕ μία βδομάδα αργότερα με αφορμή την εμφάνιση ποντικών (!) στο εστιατόριο μονάδας Πεζικού στην Ξάνθη. Η διοίκηση, την ίδια κιόλας μέρα, κάλεσε συνεργείο απολύμανσης, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κωλυσιεργούσε, επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες.

Οπως ήταν αναμενόμενο, και στις δύο περιπτώσεις, γρήγορα έγινε γνωστό σε όλο το στρατόπεδο. Ανάμεσα στους φαντάρους οι Ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ είχαν μεγάλη απήχηση. Φυσικά, δεν έλειψε κι από μερίδα στελεχών η δουλειά του... «2ου Γραφείου». «Πώς έγινε γνωστό;», «Ποιος το είπε;» κ.τ.λ.

Οι φαντάροι δεν «ψάρωσαν».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι σταθερά στο πλευρό των νέων στρατευμένων, διότι ο αγώνας για τα δικαιώματά τους δεν σταματάει στην πύλη του στρατοπέδου.

Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, «να βγουν στην αναφορά» και να τους «χαλάσουν τη σούπα».

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φαντάρων, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν πλήρως αυτά τα προβλήματα, τα οποία διαχρονικά υπάρχουν.

Οι φαντάροι μπορούν να δυναμώσουν τη φωνή τους, στέλνοντας επιστολές, για τις συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στον «Ριζοσπάστη».


Ω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ