Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
«Προτάσεις» βαθύτερης εμπλοκής

Δεν έχει συμπληρωθεί το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς και οι σύνοδοι - διασκέψεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών δίνουν και παίρνουν, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση στις τελευταίες μαζώξεις των ιμπεριαλιστών είχε ενεργό ρόλο και με τις προτάσεις που κάνει εντείνει ακόμη περισσότερο την επικίνδυνη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ο υπουργός Αμυνας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 13-14/2, με τις παρεμβάσεις του, πρότεινε τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ να συμβάλουν αναλογικά στη συγκρότηση των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ και στη βάση των εθνικών τους δυνατοτήτων. Για τη συμμετοχή της Ελλάδας, στην πρωτοβουλία ετοιμότητας (NATO Readiness Initiative), ζήτησε να εξεταστεί με γνώμονα την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκρισή τους στους ΝΑΤΟικούς επιθετικούς σχεδιασμούς. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τους ΝΑΤΟικούς και προς όφελός τους, την πλήρη επιχειρησιακή ενεργοποίηση του κέντρου συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, το οποίο θα συμβάλει, όπως ανάφερε, καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων του ΝΑΤΟ.

Η ΝΔ συμφωνεί με την παραπέρα εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση είναι σε δευτερεύοντα ζητήματα. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές σχέσεις μένουν στο απυρόβλητο, και αυτή θα τις συνεχίσει από εκεί που θα τις αφήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιβεβαίωσε και η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρεσβευτή Πάιατ στις 21/2 που είχε ως θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ.

Οι κίνδυνοι για τον λαό μας αλλά και για τους λαούς των Βαλκανίων μεγαλώνουν.

Ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται μια μεγάλη κινητικότητα στο ζήτημα της αλλαγής συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με την ανταλλαγή εδαφών Σερβίας - Κοσσόβου, τα περί της δήθεν Μακεδονικής μειονότητας. Οι εξελίξεις αυτές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ναρκοθετούν για μια ακόμη φορά το μέλλον των λαών των Βαλκανίων. Η ιστορία άλλωστε διδάσκει ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, συνολικά τα καπιταλιστικά κράτη, ανάλογα και με τη δύναμή τους, ποτέ και πουθενά δεν παραιτήθηκαν από το «διαίρει και βασίλευε», να χαράζουν σύνορα με το αίμα των λαών.

Ο λαός μας έχει τη δυνατότητα και στις εκλογικές μάχες που έρχονται να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση και στην πολιτική που προωθεί τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα στην περιοχή.

Να ενισχύσει το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις όποτε αυτές και αν γίνουν. Είναι το μοναδικό κόμμα που με συνέπεια και σταθερά η πολιτική του είναι προσανατολισμένη απέναντι σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στο κεφάλαιο και την εξουσία του.


Λ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ