Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απίστευτος κυνισμός της κυβέρνησης!

Φταίνε οι ίδιοι για το θάνατό τους, είπε για τους νεκρούς της πρόσφατης κακοκαιρίας στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας!

"Απίστευτου κυνισμού" χαρακτήρισε την απάντηση η Λ.Κανέλλη καλώντας τον υφυπουργό να ανακαλέσει.

Απαράδεκτος, απίστευτα κυνικός και προσβλητικός στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης κακοκαιρίας εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι για το θάνατό τους ευθύνονται οι ίδιοι και όχι οι εγκληματικές ανεπάρκειες του κράτους!

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη είπε -δείχνοντας σε όλο της το μεγαλείο την ανηθικότητα των κυβερνώντων- ότι οι ίδιοι οι νεκροί προκάλεσαν τη μοίρα τους, που δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις των ΜΜΕ και θέλησαν να δοκιμάσουν εάν αντέχουν τα αυτοκίνητά τους στην πλημμύρα!

Η απύθμενου θράσους τοποθέτησή του αξίζει να καταγραφεί για να μείνει ως στίγμα στην ιστορία. Είπε συγκεκριμένα: «Υπήρχε ένα πρόβλημα, που δεν ήταν η απώλεια αυτών των ανθρώπινων ζωών θέμα μη έγκαιρης κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού, αλλά ήταν θέμα ότι οι ίδιοι δεν έλαβαν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης της ζωής τους, όταν μπήκαν και κοιτούσαν να δουν αν το αυτοκίνητό είναι πιο γερό από το ρέμα και αν μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το πλημμυρικό φαινόμενο που υπήρχε»!

Η απίστευτη αυτή δήλωση δεν έμεινε αναπάντητη από την Λ. Κανέλλη, η οποία οργισμένη τόνισε: «Θεωρώ απίστευτου κυνισμού την απάντησή σας ότι οι δύο νεκροί, για τους οποίους λυπάστε, φταίνε οι ίδιοι που δεν άκουσαν τα μέσα και χρησιμοποίησαν τα αυτοκίνητά τους». Η βουλευτής κάλεσε τον υφυπουργό να ανακαλέσει την απίστευτα προσβλητική τοποθέτηση και αναφερόμενη στις γενικότητες του υφυπουργού για τα νέα έργα που θα γίνουν τόνισε:

«Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που θα πάρετε; Μου τα αναφέρατε σαν να απαντούσατε σε τηλεόραση. Είπατε τι κάνετε με τα μέσα ενημέρωσης -αν κάνετε προπαγάνδα- για να προφυλαχτεί ο κόσμος και όσοι σκοτώθηκαν, φταίνε γιατί δεν άκουσαν τα ΜΜΕ». Η Λ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι ο υφυπουργός το μόνο που έκανε ήταν να αναφέρει αριθμούς πρόχειρων στοιχείων και ζήτησε να γραφούν στα πρακτικά τα ονόματα των δύο νεκρών της κακοκαιρίας του Κ. Αλεξάνδρου, ετών 30 και του Ν. Τζούλιο, ετών 18 για «να υπάρχουν τουλάχιστον τα πρακτικά ως απάντηση στην ύβρη».

Ο ανεκδιήγητος υφυπουργός το μόνο που βρήκε να πει στη δευτερολογία του ήταν ότι «γίνεται πολιτική εκμετάλλευση ενός τραγικού γεγονότος» και να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο για την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Π. Παυλόπουλου, διαφήμισε και αυτός την κυβέρνησή του ισχυριζόμενος σε πείσμα κάθε λογικής ότι ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα με τέτοιον τρόπο που ξεπεράστηκαν τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ