Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Μια αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και γυναικείων Συλλόγων της ΟΓΕ, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, εκπαιδευτικών κ.ά. υποδέχτηκαν την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Σχολείο Ανω Βαθέος, όπως και χτες στο 3ο Δημοτικό, τα μικρά προσφυγόπουλα που πήγαν πρώτη μέρα σχολείο.

«Με τη συμβολική αυτή πράξη μας, με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά υποδεχτήκαμε τα παιδιά αυτά, όπως με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά πάμε κάθε χρόνο πρώτη μέρα στο σχολείο και τα δικά μας παιδιά. Συμβολικά υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών απ' όποια χώρα ή φυλή και αν είναι, ό,τι χρώμα ή θρησκεία και αν έχουν, να απολαμβάνουν το αγαθό της Παιδείας σε οποιεσδήποτε συνθήκες και αν ζουν, σε όποια χώρα και αν βρίσκονται.

Με την ίδια αγκαλιά και το ίδιο χαμόγελο καλούμε όλους τους γονείς, όλους τους συλλόγους γονέων, όλο τον σαμιακό λαό να "υποδεχτούν" αυτά τα παιδιά και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση», σημειώνει μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΕΚ Σάμου, επισημαίνοντας σχετικά με τις αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων: «Είναι στρουθοκαμηλισμός, υποκρισία και δειλία κάποιοι να τα βάζουν με τα θύματα, δηλαδή με τα προσφυγόπουλα, και όχι με τον θύτη που δεν είναι άλλος από τις κυβερνήσεις και τα μονοπώλια που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στις παρτίδες τους για τα κέρδη».

Και το Εργατικό Κέντρο καλεί «όλους τους γονείς και τους συλλόγους τους, τον σαμιακό λαό να γυρίσει την πλάτη σε όσους βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην αγωνία του καθενός για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού του και χύνουν το ξενοφοβικό τους δηλητήριο με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ