Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού

Κινητοποίηση την Τρίτη 19 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απευθύνει «κάλεσμα αντίστασης και πάλης κατά των αιτιών, των δυνάμεων και της πολιτικής που γεννούν, αναπαράγουν και εκτρέφουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις φυλετικές διακρίσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη στα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και των διακρίσεων, από τις ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις και την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή».

Επίσης, στο πλαίσιο κινητοποίησης της FIR, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει κινητοποίηση την Τρίτη 19 Μάρτη, στις 11 π.μ., μπροστά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βασιλίσσης Σοφίας 2).

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της, μεταξύ άλλων, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, «η καταδίκη - καταγγελία του νεοναζισμού - φασισμού αποκτά πραγματικό περιεχόμενο όταν γίνεται σε συνδυασμό με την καταδίκη του ιμπεριαλισμού που τον γεννά και τον εκτρέφει, με την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που γίνονται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων». Και σημειώνει ότι «ενόψει και των ευρωεκλογών ο λαός μας μπορεί να ενισχύσει και με την ψήφο αυτόν τον αγώνα του, καταδικάζοντας τις αστικές κυβερνήσεις, τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, δεξιές - κεντρώες, σοσιαλδημοκρατικές και δήθεν αριστερές, που συνδιαμορφώνουν, συμφωνούν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ. Αυτές οι δυνάμεις δεν καταπολεμούν το ρατσισμό και το φασισμό. Και να ενισχύσει το ΚΚΕ που είναι μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, στην εξουσία του, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής προοπτικής. Είναι η αποτελεσματική ενίσχυση και του αγώνα κατά του φασισμού, του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ