Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εκ του φυσικού και μη» μέχρι τις 20 Μάρτη

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον ζωγράφο Β. Διονυσόπουλο
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον ζωγράφο Β. Διονυσόπουλο
Την αναδρομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Διονυσόπουλου με τίτλο «Εκ του φυσικού και μη» επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος και ξεναγήθηκε από τον ζωγράφο.

Μέσα από την έκθεση, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εικαστική πορεία και διαδρομή του Β. Διονυσόπουλου, από τα παλαιότερα έργα του, αυτά της δεκαετίας του '80, όπου αντλούσε τα θέματά του από την καθημερινότητα, μέχρι και τη ζωγραφική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, όπου ο Διονυσόπουλος αναμετράται με το τοπίο της Μεθώνης, το μέρος όπου έχει διαλέξει να ζήσει και να δημιουργήσει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλυπτά του καλλιτέχνη.

Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει και στον «Ριζοσπάστη» ο ζωγράφος: «Μέσα από τη "γλώσσα" της ζωγραφικής περνάω τη διήγησή μου σχετικά με τη φύση, το παρόν, το παρελθόν. Θέλω να δώσω την εικόνα της πραγματικής ομορφιάς, όχι της ωραιοποίησης, της "βιτρίνας", της fast food διασκέδασης. Είναι η δική μου εργασία, μελέτη. Μεταφέρω όλα αυτά που βλέπω γύρω μου με το φίλτρο της δικής μου σκέψης».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Μάρτη.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη - Σάββατο 10.00 - 20.00, Κυριακή 10.00 - 14.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ