Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Πανευρωπαϊκή οκτάδα

Ο πανευρωπαϊκός χαρακτήρας της διοργάνωσης του FIBA Champions League αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στον «χάρτη» των ομάδων που προκρίθηκαν φέτος στα προημιτελικά. Εκεί το «παρών» θα δώσουν οκτώ ομάδες προερχόμενες από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους φυσικά και η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ από την Ελλάδα. Πρόκειται για σπάνια περίπτωση στις πανευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις μπάσκετ (Ευρωλίγκα, Eurocup) και φυσικά συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρίχρονη ιστορία του Champions League.

Αλλο ένα ιδιαίτερο στοιχείο του φετινού Champions League είναι το ότι από την περσινή τετράδα του Φάιναλ 4 της Αθήνας μόνο η ΑΕΚ κατάφερε να «επιβιώσει» και να δώσει το «παρών» στα προημιτελικά. Στον αντίποδα, στους «8» βρίσκονται η Νίζνι και η Αντβέρπ, δύο ομάδες που ξεκίνησαν από τα προκριματικά, προσδίδοντας πρόσθετο ενδιαφέρον στην τελική ευθεία της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε τα ζευγάρια των προημιτελικών: Μπάμπεργκ (Γερμανία) - ΑΕΚ (Ελλάδα), Τενερίφη (Ισπανία) - Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Αντβέρπ (Βέλγιο) - Νίζνι (Ρωσία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) - Ναντέρ (Γαλλία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ