Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργία σήμερα στα φροντιστήρια

Μέρα απεργίας είναι η σημερινή για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης, με συγκεντρώσεις στις 9 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47 - 49) και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας, στη 1.30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρων» καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, που κηρύχθηκε από την ΟΙΕΛΕ με αφορμή την εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής των εργοδοτών κατά της κυβερνητικής ρύθμισης για την απασχόληση στα φροντιστήρια. Οπως σημειώνει το σωματείο, «οι εργοδότες εκμεταλλεύτηκαν την κατάρρευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από το 2012 και επέτειναν την εκμετάλλευσή μας. Εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσαν όλες οι κυβερνήσεις από τότε μέχρι σήμερα. Είναι προκλητικοί. Προσπαθούν, ενώ εξελίσσονται διαπραγματεύσεις για νέα ΣΣΕ, να ρίξουν το ωρομίσθιό μας στο μισό του ...μυθικού ποσού των 6,70 ευρώ (μεικτά), μέσω της προσφυγής τους που εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Το σωματείο, καλώντας στη μάχη για Συλλογική Σύμβαση, αναφέρεται στους όρους με τους οποίους εργάζονται εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια με μεικτό ωρομίσθιο 6,70 ευρώ, χωρίς να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα επιδόματα, με απλήρωτη απασχόληση σε ποικίλες δραστηριότητες, στα περίφημα «κέντρα μελέτης» όπου προσλαμβάνονται ως διοικητικοί υπάλληλοι, με μισούς μισθούς και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ