Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Η πιο μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ

Για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 του FIBA Champions League η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Μπάμπεργκ στον επαναληπτικό μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης (19.30 - Novasports 1), ψάχνοντας νίκη με τουλάχιστον 5 πόντους διαφορά ώστε να ανατρέψει το -4 της ήττας της στη Γερμανία.

Η μικρή διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες σημαίνει για την «Ενωση» ότι διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της ως κατόχου του Champions League. Η ελληνική ομάδα καλείται να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει τεθεί εκτός μάχης ο Ματσιούλις, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Θίοντορ και Ξανθόπουλος. Απ' την άλλη, θα ενισχυθεί αποφασιστικά από τον κόσμο της, καθώς ενόψει του αποψινού αγώνα σημειώθηκε για άλλη μια φορά ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων για ευρωπαϊκό εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ.

Αισιόδοξος για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 εμφανίστηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι. Είναι στο DNA της ομάδας να παλεύει μέσα από δυσκολίες και προβλήματα, είπε, και αυτό καλείται να κάνει για μια ακόμα φορά. Χαρακτήρισε δε την Μπάμπεργκ ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και εκτίμησε ότι αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της ομάδας εφόσον γίνει πράξη.

Οσο για τη γερμανική ομάδα, ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένη να υπερασπιστεί το υπέρ της +4 και στην προσπάθειά της αυτή θα ενισχυθεί και από τον Νίκο Ζήση, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε την προηγούμενη βδομάδα και θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην παλιά του ομάδα.

  • Οι άλλοι επαναληπτικοί για τα προημιτελικά, που διεξάγονται επίσης απόψε: Αντβέρπ - Νίζνι Νοβγκόροντ (+15 η Αντβέρπ από τον πρώτο αγώνα), Τενερίφη - Χάποελ Ιερουσαλήμ (+2 η Χάποελ), Βίρτους Μπολόνια - Ναντέρ (+8 η Ναντέρ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ