Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Αναζητώντας τον άνθρωπο του δρόμου

Ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο»
Ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο»
Μια ταινία που είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μελ Γκίμπσον και μια παλιά όμως πολύ επίκαιρη αμερικάνικη ταινία είναι οι προτάσεις μας για απόψε.

«Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον.

Ο 14χρονος Τσακ περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Μέιν, μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του, πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, αγνοείται από το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και το μεγάλο όνειρο του Τσακ είναι να γίνει δεκτός στη σχολή που είχε φοιτήσει κι εκείνος. Οταν αποτυγχάνει στρέφεται για βοήθεια και συμπαράσταση στο μυστηριώδη γείτονά τους, Τζάστιν Μακ Λίοντ. Πρώην καθηγητής, ο Τζάστιν ζει απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να παραμορφωθεί η μια πλευρά του προσώπου του. Πρωταγωνιστούν: Μελ Γκίμπσον, Μάργκαρετ Γουίτον, Φέι Μάστερσον, Νικ Σταλ (ΕΤ-1, 23.30).

«Ο άνθρωπος του δρόμου», σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα.

Η νέα διεύθυνση της εφημερίδας Νιου Μπουλέτιν απολύει το προσωπικό, μεταξύ αυτών και μια δημοσιογράφο, την Αν Μίτσελ, η οποία φεύγοντας γράφει και δημοσιεύει ένα ψεύτικο γράμμα με αποστολέα τον υποτιθέμενο άνεργο Τζον Ντόε, που απειλεί να αυτοκτονήσει, διαμαρτυρόμενος για τα κοινωνικά προβλήματα. Το γράμμα γίνεται η αιτία να επαναπροσληφθεί η Αν και εκείνη με τη σειρά της αναγκάζεται να προσλάβει τον Τζον Γουίλουγκμπι για να παραστήσει τον Ντόε. Η Αν και οι εργοδότες της εκμεταλλεύονται το θέμα και του δίνουν μεγάλη και απροσδόκητη έκταση... Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Κούπερ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Εντουαρντ Αρνολντ, Γουόλτερ Μπρέναν, Σπρινγκ Βίνγκτον. (ΕΤ-3, 00.10)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ