Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπλόκο στη φασιστική παρέλαση μίσους

Συγκέντρωση την Κυριακή 7/4, στις 5 μ.μ. στην Καλαμαριά

Απάντηση στους φασίστες του «Ιερού Λόχου» και της Χρυσής Αυγής, που θέλουν να οργανώσουν το «Macedonian Pride» στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, ετοιμάζονται να δώσουν σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς, με συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Ηδη κάτω από την πίεση φορέων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα παραχωρήσει το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στα μέλη του «Ιερού Λόχου» για τη διοργάνωση του «Makedonian Pride». Ομως οι φασίστες προετοιμάζονται να στήσουν το πανηγύρι μίσους και εθνικισμού την Κυριακή 7 Απρίλη, και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει ποτιστεί με το αίμα των λαϊκών αγωνιστών που δολοφόνησαν οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι με το μπλόκο της Καλαμαριάς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί συνδικάτα και φορείς, με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των φασιστών. Να μη δείξουν καμία ανοχή σε φασιστικές οργανώσεις όπως είναι ο «Ιερός Λόχος» και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, στο σύστημα που τους γεννάει. Να δείξουν ότι «οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές, με όποιο μανδύα και αν "ντυθούν", είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, σε κάθε εργατικό και λαϊκό χώρο».

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν

Την επικείμενη φιέστα του εθνικιστικού φασιστικού μορφώματος καταδικάζουν οι ΚΟΒ Καλαμαριάς του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Οι κομμουνιστές της Καλαμαριάς με τη δράση μας στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, θα δυναμώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, κόντρα σε όσους μας τα στερούν. Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει. Καλούμε το λαό της περιοχής να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες. Να μην αφήσει τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ