Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, διευθυντή βρίσκεις!

Μια είδηση από ιστοσελίδες κυρίως οικονομικού περιεχομένου, εκεί όπου φιλοξενούνται τα νέα και οι ανακοινώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον για το... «εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα», αλίευσε η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απρίλη η «Attica ΑΕ» ανακοίνωσε ότι «ο Η. Σ. υπέβαλε την παραίτησή του από την ιδιότητά του ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και από το σύνολο των έως σήμερα αρμοδιοτήτων του, λόγω συνταξιοδότησης». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το ΔΣ της «Attica ΑΕ» «ευχαρίστησε τον Η.Σ. για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία».

«Οποιος βρει και ανακαλύψει τι σχέση μπορεί να έχει η παραπάνω είδηση με το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και την εργοδοτική παρέμβαση στις γραμμές των σωματείων, κερδίζει έδρες και αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ!», σχολιάζει το ΠΑΜΕ. Η απάντηση στο ...αίνιγμα είναι ότι ο Η. Σ., μέλος των ΔΣ τόσο της «Attica Group» όσο και της «Hellenic Seaways», είναι ένα από τα στελέχη επιχειρήσεων που έχουν πάρει μέρος στις εκλογές σωματείου εργαζομένων και συγκεκριμένα είχε ρίξει την ψήφο του στην κάλπη του ΠΑΣΕΝΤ.

«Περιμένουμε να διαβάσουμε αντίστοιχους επαίνους από τον ΠΑΣΕΝΤ, την ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ για τις υπηρεσίες του "συναδέλφου" που έως σήμερα ήταν στο ΔΣ της "Attica Group", στο ΔΣ της "Hellenic Seaways" και παράλληλα ψήφιζε σε εργατικό σωματείο. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην ΟΙΥΕ, διευθυντή βρίσκεις!», τονίζει το ΠΑΜΕ. «Ούτε βήμα πίσω από το σύνθημα "Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών"! Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!», είναι το κάλεσμα στο οποίο καταλήγει.

Η εργοδοτική παρέμβαση έχει όνομα και εικόνα

Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναπαραγωγή των συκοφαντιών για «τραμπουκισμούς» και «βία του ΠΑΜΕ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους συνδικαλιστές της ομάδας Βασιλόπουλου στην ΟΙΥΕ, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Ενιαία η συνδικαλιστική μαφία στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την ουσία κάνει τα στραβά μάτια, ψεύδεται, προσπαθεί να προσπεράσει τις καταγγελίες για τη συμμετοχή εκατοντάδων διευθυντών και στελεχών των επιχειρήσεων στις γραμμές των σωματείων». Οσα μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προσθέτει, δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος των αποδείξεων για «τον βρώμικο ρόλο τους και τον εναγκαλισμό τους με την εργοδοσία».

«Οι δεκάδες διευθυντές (όχι οι υπεύθυνοι των αλλαντικών στα ψυγεία των super market, που αναφέρει η συνδικαλιστική μαφία) που συμμετείχαν στις εκλογές των εργοδοτικών μηχανισμών τους, έχουν αποτυπωθεί με ονοματεπώνυμο και εικόνα! Ο εξαναγκασμός σε συμμετοχή των εργατών σε αρχαιρεσίες σωματείων που δεν γνώριζαν, από προσωπάρχες και επόπτες, έχει επίσης όνομα και εικόνα», τονίζει το ΠΑΜΕ. Συνοδεύει μάλιστα την ανακοίνωσή του με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται στην ουρά μπροστά στην κάλπη διευθυντικό στέλεχος να περιμένει να ασκήσει το ...δημοκρατικό του δικαίωμα, ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οπως εξηγεί, η φωτογραφία αποτελεί «ένα απλό δείγμα για το πώς ψήφιζαν τα στελέχη των επιχειρήσεων στα "εργατικά σωματεία", πλάι σε εργαζόμενους», ώστε να «δημιουργούνται συσχετισμοί με επίκεντρο την εργοδοτική συμμετοχή» και να «μπαίνει η εργοδοσία με φυσική παρουσία μέσω των ανθρώπων της στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ