Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Συνδικαλιστής» υπογράφει συμβάσεις εκ μέρους της εργοδοσίας!

Το έγγραφο σύμβασης πρόσληψης, όπου ο «συνδικαλιστής» υπογράφει εκ μέρους της εργοδοσίας...
Το έγγραφο σύμβασης πρόσληψης, όπου ο «συνδικαλιστής» υπογράφει εκ μέρους της εργοδοσίας...
Αλλη μια... λαμπρή σελίδα στα πεπραγμένα της συνδικαλιστικής μαφίας αποκαλύπτει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, επιβεβαιώνοντας με ακόμα ένα στοιχείο την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την απευθείας συμμετοχή δεκάδων διευθυντικών στελεχών στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) και τα σωματεία της.

Συγκεκριμένα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ δίνει στη δημοσιότητα έγγραφο σύμβασης για την πρόσληψη εργαζόμενου, και μάλιστα μέσα από εταιρεία «παροχής ανθρωπίνου δυναμικού», που υπογράφει εκ μέρους της εργοδοσίας ο Τ. Α., «συνδικαλιστής» και στέλεχος της εταιρείας «Σκλαβενίτης».

«Ο πρώην πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου στον "Σκλαβενίτη", του οποίου το όνομα βρίσκεται παράλληλα και στους ψηφίσαντες στο σωματείο - μηχανισμό των σούπερ μάρκετ στις "εκλογές" το 2017, δηλαδή του εργοδοτικού μηχανισμού που "εξέλεξε δημοκρατικά" 62 αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ και 6 στη ΓΣΕΕ, υπογράφει συμβάσεις εργασίας εκ μέρους της επιχείρησης!», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία.

Το έγγραφο της σύμβασης ανατρέπει τους ισχυρισμούς της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ πως οι καταγγελίες του ΠΑΜΕ για την παρουσία εργοδοτών στις εργατικές οργανώσεις αφορούν τάχα... προϊστάμενους στους πάγκους των τυριών και των αλλαντικών! Τα στελέχη της εργοδοσίας που «συνδικαλίζονται» σε «σωματεία» - μηχανισμούς, δεν... κόβουν σαλάμια, αλλά υπογράφουν εκ μέρους της επιχείρησης συμβάσεις εργαζομένων, «νοικιάζουν» εργαζόμενους από τρίτες εταιρείες.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει τη διακήρυξη με την οποία ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της στις εκλογές του «σωματείου», το φθινόπωρο του 2017: «Πήραμε την απόφαση να συμμετάσχουμε στις εκλογές αυτού του απαράδεκτου μηχανισμού, για να μας δείτε και να σας κοιτάξουμε στα μάτια, να μάθετε ποιοι είμαστε. Για να αποκαλύψουμε εντός των τειχών όλη αυτή τη δυσοσμία που αναδίνεται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις παρατυπίες ανύπαρκτων συλλογικών διαδικασιών που φέρνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, τους σχεδιασμούς και την παρέμβαση που επιδιώκουν να κάνουν στο μυαλό και τη συνείδηση των εργαζομένων...», σημείωνε τότε, μεταξύ άλλων.

Η μάχη βρίσκεται ακόμα στα μισά - Συνεχίζουμε δυναμικά!

«Είναι εμφανές πως η διευθύντρια των "Μy Market" που μας καλούσε να χαμογελάμε για 300 ευρώ και ήταν επίσης μέλος του συγκεκριμένου σωματείου - μηχανισμού, δεν ήταν ούτε το μοναδικό ούτε μεμονωμένο περιστατικό!» τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία. «Το συγκεκριμένο σωματείο - μηχανισμός των σούπερ μάρκετ με τα εκατοντάδες διευθυντικά στελέχη, διαμορφώνει συσχετισμούς και εκλέγει αντιπροσώπους που πάνε όλοι στην αγκαλιά της ομάδας Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ».

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, τα σωματεία σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή, «να εμφανίσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις ΔΣ, όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν διευθυντές και μέλη ΔΣ επιχειρήσεων να συμμετέχουν σε εκλογές εργατικών σωματείων, να παρεμβαίνουν με φυσική παρουσία σε αυτές».

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Η μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία που την υπηρετεί, βρίσκεται ακόμα στα μισά», αναφέρει.

Οπως ξεκαθαρίζει, η συμμετοχή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη διορισμένη διοίκηση της ΟΙΥΕ, που έχει μοναδικό καθήκον την πραγματοποίηση του συνεδρίου, εξασφαλίζει ένα και μόνο πράγμα: «Οτι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι, καμία διαδικασία δεν θα γίνει εν κρυπτώ με μαϊμού εκλογές, με διπλές και τριπλές αίθουσες σε ξενοδοχεία ώστε να στήσουν κάλπες για να εκλεγεί η εργοδοσία, καμία νομιμοποίηση εργοδότη ή νόθου αντιπροσώπου δεν θα γίνει σε κλειστές συνεδριάσεις από τη συνδικαλιστική μαφία. Ο νόθος συσχετισμός που έχει φτιαχτεί και στηρίζεται κατά βάση στην εργοδοσία και σε ανύπαρκτα σωματεία, δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται!Συνέδριο θα γίνει και θα είναι των εργατών!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ