Τρίτη 23 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Πάτρα το «Κίτρινο Υποβρύχιο»

Στο βιβλιοπωλείο «Public» της Πάτρας παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή «Κίτρινο Υποβρύχιο», των εκδόσεων «Πατάκη». Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν οι Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Συμμετείχαν ακόμα αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης, της επιστήμης, του βιβλίου και πολλοί αναγνώστες.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Θωμόπουλος και Λευτέρης Γιοβανίδης, σκηνοθέτες, και Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος.

Ο Κ. Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της παρουσίασης: «Τα χαρακτηριστικά της, μια δημοσιογραφική διαδρομή γεμάτη ένταση, που σε μια ζωή δεν μπορεί κανείς να τα γνωρίσει, θα τα γνωρίσει, όμως, με πολλές λεπτομέρειες, διαβάζοντας το πρώτο της βιβλίο, το "Κίτρινο Υποβρύχιο". Οπως η ίδια λέει, στη δουλειά της ήταν συνεπής. Συνεπέστατη. Ποτέ δεν τα φόρτωνε στον κόκορα. Ανθεκτική στις κακουχίες, στις ανηφόρες, στα χτυπήματα. Μπορεί να μη γεύτηκε όλες τις χαρές της ζωής, αλλά δεν είναι λίγο να παίρνεις συνέντευξη από τον Γιάννη Ρίτσο και να σου λέει "Να θυμάσαι να μην υποτάσσεσαι στην απελπισία. Η κατάχρηση εξουσίας και η διαφθορά γύρω μας μπορεί να μας εξοργίζει και να μας απογοητεύει, αλλά συχνά η Ιστορία διδάσκει πως αυτό ενώνει σε κοινούς στόχους. Η απαισιοδοξία είναι μορφή δειλίας και παραίτησης. Είναι σαν να παραδέχεσαι πως όλα είναι μάταια"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ