Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«... Σου πήρα το τουφέκι σου... »

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «...Σου πήρα το τουφέκι σου...» του αγωνιστή Κώστα Σαπρανίδη, προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, ο Κ. Σαπρανίδης περιγράφει με τον δικό του τρόπο τα βιώματα του ίδιου και της οικογένειάς του. Αναφέρεται στα δύσκολα παιδικά χρόνια, που αρχίζουν με τη Μεταξική Δικτατορία και συνεχίζουν με την Κατοχή, την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και τη σύγκρουση με τους γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες.

Η οικογένειά του, οικογένεια αγωνιστών με πολλά θύματα, υπέστη τις συνέπειες της στρατιωτικής ήττας του κινήματος στα δύσκολα χρόνια της μεταβαρκιζιανής και μετεμφυλιακής περιόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην προσφορά των κομμουνιστών δημάρχων της Θεσσαλονίκης τα χρόνια πριν τη δικτατορία, αλλά και μετά τη μεταπολίτευση. Ο συγγραφέας, εξάλλου, επί 36 χρόνια εκλεγόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Για 10 χρόνια διετέλεσε δήμαρχος, συνεχίζοντας την αγωνιστική κληρονομιά του Χρήστου Κανάκη και του Χρήστου Ράπτη.

Το βιβλίο προλογίζει ο Γιώργος Φαρσακίδης. Διατίθεται από τη «Σύγχρονη Εποχή» και τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας (τηλ. 2310 225250, ώρες 9-12 καθημερινά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ