Πέμπτη 25 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Εμείς αυτό το νομοσχέδιο το έχουμε καταψηφίσει»

Με το σύνθημα «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει, κόντρα στις ανάγκες μας οι δικοί σας νόμοι», η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρεται στην ψήφιση, προχτές, του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το Λύκειο και την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, δηλώνοντας πως «εμείς οι μαθητές αυτό το νομοσχέδιο και αυτό το σχολείο τα έχουμε καταψηφίσει».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάλη Τρίτη ψήφισε τελικά το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας, με περισσότερη ύλη, περισσότερες εξετάσεις, λιγότερες επιλογές και λιγότερη γνώση. Είναι αδίστακτοι!

Ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό το έκαναν γιατί δεν τους καίγεται καρφί για εμάς και τις οικογένειές μας, για το τι ζόρια τραβάμε στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε ολόπλευρα, να περάσουμε στη σχολή που επιδιώκουμε. Και τι να περιμέναμε, άλλωστε, από έναν υπουργό Παιδείας που είναι φιλαράκι με τους μεγαλοφροντιστηριάρχες και τους ιδιοκτήτες πανάκριβων κολεγίων.

Ξέρουμε, επίσης, πολύ καλά πως αυτό το νομοσχέδιο πέρασε γιατί η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες βρίσκουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφίζουν τέτοια νομοσχέδια, όπως και άλλα, για παράδειγμα τα μνημόνια, μέτρα που κόβουν τους μισθούς των γονιών μας, τις συντάξεις των παππούδων μας.

Ξεχνάνε, όμως, πως δεν έχουν την πλειοψηφία των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, που βρεθήκαμε όλη τη χρονιά απέναντί τους.

Ο αγώνας που δώσαμε ήταν και είναι δίκαιος, γιατί δίκαια είναι τα συνθήματά μας: Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Σχολείο να μορφώνει - όχι να εξοντώνει.

Ο αγώνας που δώσαμε οι μαθητές, και φέτος, σαν μια γροθιά, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά: Εκατοντάδες καταλήψεις. Πάνω από 20.000 μαθητές στο δρόμο. Εκατοντάδες πορείες, κινητοποιήσεις. Πανό, συνθήματα, γκράφιτι. Συναυλίες. Νέες Συντονιστικές Επιτροπές σε πόλεις και γειτονιές της Αθήνας. Αυτά ήταν που καθυστέρησαν έναν ολόκληρο χρόνο ένα προαποφασισμένο από καιρό νομοσχέδιο. Που ανάγκασαν την κυβέρνηση να το σκεφτεί ξανά και ξανά και να το φέρει τελικά σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, όπως έχει κάνει και σε άλλα νομοσχέδια...

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου αυτά κάνουν πως δεν τα βλέπουν, εμείς ξέρουμε καλά πως αυτή είναι η δύναμή μας. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που συζητάμε, κινητοποιούμαστε, διεκδικούμε μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ