Τρίτη 30 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Εργατική κινητοποίηση στο Παρίσι

Από τη συμμετοχή των σιδηροδρομικών των Βερσαλλιών στην κινητοποίηση
Από τη συμμετοχή των σιδηροδρομικών των Βερσαλλιών στην κινητοποίηση
ΠΑΡΙΣΙ.--

Κινητοποίηση στο Παρίσι έκαναν το περασμένο Σάββατο μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη Γαλλία, ενάντια στην κυβέρνηση Μακρόν και την πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. Η κινητοποίηση έγινε δυο μέρες μετά το νέο διάγγελμα Μακρόν, με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε πάλι να εξαπατήσει για τον βαθιά ταξικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα και των νέων μέτρων που προωθεί. Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων ο Μακρόν ανήγγειλε πιο συχνή διοργάνωση δημοψηφισμάτων, μείωση του αριθμού των βουλευτών, «δημοσιονομική δικαιοσύνη», τη σύσταση ενός «Συμβουλίου για την οικολογική άμυνα», μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής κ.τ.λ.

Στην κινητοποίηση του Σαββάτου καλούσαν μεταξύ άλλων και συνδικάτα που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, όπως η Ομοσπονδία εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Εμπόριο, το Συνδικάτο σιδηροδρομικών από τις Βερσαλλίες κ.τ.λ.

Η κινητοποίηση έγινε ενώ συνεχίζονται σχεδόν κάθε βδομάδα οι συγκεντρώσεις των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων», όπου παρεμβαίνουν μια σειρά αστικές πολιτικές δυνάμεις (από το χώρο της εκσυγχρονισμένης σοσιαλδημοκρατίας και την «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν - Λικ Μελανσόν μέχρι της ακροδεξιάς και τον «Εθνικό Συναγερμό» της Μ. Λεπέν), προσδοκώντας να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ