Τρίτη 7 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Στέφανος Ρόκος στο Μουσείο Μπενάκη

Συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) η ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση του Στέφανου Ρόκου. Πρόκειται για την εικαστική προσέγγιση του ζωγράφου στο μουσικό άλμπουμ των Nick Cave & The Bad Seeds με τίτλο «No More Shall We Part», που αποτελεί την κατάθεση της προσωπικής του πρότασης για τη διαλεκτική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο μορφές τέχνης, τη ζωγραφική και την τραγουδοποιία.

Γι' αυτήν την εικαστική προσέγγιση αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στ. Ρόκος: «Πολύ καιρό μετά την πρώτη ακρόαση του "No More Shall We Part", οι εικόνες που είχαν διαμορφωθεί μέσα μου όταν πρωτοάκουσα τα τραγούδια του δίσκου, ήξερα ότι με ακολουθούν ακόμη. Ετσι, το 2015, ωριμότερος πλέον καλλιτεχνικά, αποφάσισα ότι, για όσο καιρό χρειαζόταν, θα αφιερωνόμουν εξολοκλήρου στην υλοποίηση μιας ιδέας την οποία επεξεργαζόμουν επί χρόνια...».

Και ο ίδιος ο Νικ Κέιβ σημείωσε: «Ηταν συναρπαστικό να στέκομαι στο εργαστήριό σου και να βλέπω μπροστά μου τα έργα - το μεγαλείο τους, με όλες αυτές τις συνωθούμενες λεπτομέρειες και τους τρομακτικούς κενούς χώρους. Νιώθω συνδεδεμένος με την ουσία τους. Νιώθω ότι προσεγγίζουν πολύ τον τρόπο με τον οποίο γράφω στίχους - έντονα ξεσπάσματα της μνήμης, εκστατικές λεπτομέρειες, αιφνίδιος ερωτισμός, μυστικιστική εικονογραφία. Η σφυρηλάτηση παγωμένων αφηγημάτων που ίπτανται σαν όνειρα - στοιχειωμένα και παράξενα και αισιόδοξα».

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 19 Μάη, είναι ανοιχτή τις μέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00 - 18.00 και Παρασκευή, Σάββατο: 10.00 - 22.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ