Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΕ
Νέες ανατιμήσεις - σκάνδαλο

Αύξηση 25% αποφάσισε ο ΟΤΕ στο πάγιο μηνιαίο τέλος του, προσθέτοντας άλλο ένα δυσβάσταχτο βάρος στα λαϊκά νοικοκυριά. Τα μικρομεσαία στρώματα θα βρεθούν να πληρώνουν 700 δρχ. επιπλέον το μήνα, ακόμα κι αν δεν κάνουν ούτε ένα τηλεφώνημα.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η 2002, προβλέπει: Αύξηση του πάγιου μηνιαίου τέλους από τις 2.800 στις 3.500 δρχ. Καταργούνται οι μειωμένες τιμές για κλήσεις σε ορισμένες ώρες της ημέρας. Η υπεραστική μονάδα θα χρεώνεται με 21,45 δρχ/λεπτό από 28 σήμερα και η αστική μονάδα με 8,9 δρχ/λεπτό από 10,5 δρχ.

Οι διαφημιζόμενες από τη διοίκηση ως μειώσεις τιμολογίων ακούγονται ως πρόκληση. Αρκεί να θυμίσουμε ότι πέντε χρόνια πριν, το 1996, το αστικό τηλεφώνημα κόστιζε 9 δρχ. για κλήση τρίλεπτης διάρκειας. Το δε πάγιο ήταν 1.650 δρχ.

Τα υψηλό πάγιο τέλος θα συμβάλει ώστε να μειωθεί η αναπόφευκτη χασούρα του ΟΤΕ από τη λεγόμενη «απελευθέρωση» των τηλεπικοινωνιών. Δηλαδή, από την είσοδο ιδιωτών και στο «φιλέτο» της τηλεφωνίας, τη σταθερή τηλεφωνία. Υπολογίζεται ότι θα κλέψουν από την «πίτα» του ΟΤΕ μέχρι και 30%.

Φυσικά οι υψηλές τιμές δε σημαίνουν και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Στο βωμό της μείωσης του λειτουργικού κόστους, χιλιάδες έμπειροι υπάλληλοι αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια μέσω προγραμμάτων «εθελούσιας εξόδου». Τα κενά δεν καλύφθηκαν με προσλήψεις άλλων μονίμων.

Ετσι, το αποδεκατισμένο σύστημα συχνά αποδεικνύεται ανίκανο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης, πολύ περισσότερο να υλοποιήσει τα όσα διαφημίζει κατά καιρούς η διοίκηση του ΟΤΕ, περί επιδιορθώσεων εντός 24ώρου. Πρόσφατο παράδειγμα; Οι καταιγίδες στις 3/4 Νοέμβρη, οπότε έγιναν μεγάλες βλάβες στο δίκτυο. Πολλές γειτονιές πχ της Καισαριανής, περίμεναν μέχρι και τις 9 του μήνα για να «ξαναδούν» τηλέφωνο.

Σημειώστε ότι και όσοι τεχνικοί έχουν απομείνει, κατά πληροφορίες, κατευθύνονται από τη διοίκηση στο να εγκαθιστούν τις γραμμές σύνδεσης ISDN. Αποφέρουν στον ΟΤΕ μεγαλύτερο κέρδος από τις απλές, γι' αυτό και οι τελευταίες αφήνονται αδιόρθωτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ