Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΩΤΟ

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια (9 Μάη 2014) «φεύγει» πρόωρα από τη ζωή στην Ιεράπετρα ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ. Στη μνήμη του και στους αγώνες που αφιέρωσε τη ζωή του προσφέρω 20 ευρώ.

Κ.

***

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ σύντροφοι και φίλοι, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών, προσφέρουν το ποσό των 225 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΛΑΣ εκτελέστηκε το 1943 σε ηλικία 20 χρόνων από τους Γερμανούς καταχτητές καθ' υπόδειξιν των ντόπιων συνεργατών τους στην Κεφαλονιά.

Οι Γερμανοί ναζί, χάρη στους ντόπιους φασίστες και τις εγκληματικές ομάδες τους όπως των Ποκιτών και των Γάκηδων, οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδες κομμουνιστές και αγωνιστές ΕΑΜίτες στο νησί.

Οι σημερινοί ιδεολογικοί απόγονοί τους, οι χρυσαυγίτες, προσπαθούν με το φασιστικό τους αφιόνι να διαστρεβλώσουν ή να θάψουν τη βρώμικη δουλειά των ιδεολογικών προγόνων τους. Εχοντας την υποστήριξη της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και της εγχώριας πλουτοκρατίας, ζουν και αναπνέουν απολαμβάνοντας νομοθετική και δικαστική φροντίδα προκειμένου να πέσουν στα μαλακά για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα. Τους προστατεύει το ίδιο το σύστημα για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως και τότε, ενάντια στο λαό.

Ξημερώνοντας η 9η Μάη, Παγκόσμια Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμάμε τα εκατομμύρια θύματα του φασισμού - ναζισμού που δυστυχώς ο θλιβερός κατάλογός τους διευρύνεται μέχρι και τις μέρες μας.

Η Ιστορία μάς διδάσκει ότι η πάλη για την τελική ήττα του ναζισμού - φασισμού είναι η πάλη για την ήττα του συστήματος που τους γεννάει.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στους καθημερνούς αγώνες που δίνει, σημαίνει τη συνειδητή απόφαση του λαού να ανατραπεί το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού στην Ελλάδα και να συντριβούν οι φασίστες.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Για το λόγο αυτό, στη μνήμη του θείου μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΔΡΕΟΛΑ, που υπήρξε θύμα της ναζιστικής θηριωδίας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Αργοστολίου.

Ελένη Ανδρεόλα


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΛΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΔΡΕΟΛΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ