Πέμπτη 9 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Μπάχαλο στο φινάλε

Η Κύμη έμεινε μόνη της στο ΟΑΚΑ, με την αποχώρηση του ΠΑΟ να βάζει «φωτιά» στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League

Eurokinissi

Η Κύμη έμεινε μόνη της στο ΟΑΚΑ, με την αποχώρηση του ΠΑΟ να βάζει «φωτιά» στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League
Σε φιάσκο εξελίχθηκε το φινάλε της κανονικής περιόδου της Βasket League με την 26η αγωνιστική, αφού η κόντρα συμφερόντων - ιδιαίτερα οξυμένη το τελευταίο διάστημα, κυρίως μεταξύ των δύο ισχυρών του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού - οδήγησε σε μπάχαλο με πολύπλευρες επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην αγωνιστεί απέναντι στην Κύμη στο ΟΑΚΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα είχαν προηγηθεί με το θέμα του Παναγιώτη Αναστόπουλου. Ο εν λόγω διαιτητής είχε κληρωθεί από την ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα Ολυμπιακός - Προμηθέας Πάτρας στο ΣΕΦ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι απείλησαν να μην αγωνιστούν, ενώ προσέφυγαν και στο ΑΣΕΑΔ, θεωρώντας παράτυπη την διαδικασία. Μετά και από την επίθεση στο σπίτι του το βράδυ της Τρίτης από αγνώστους, ο Αναστόπουλος με επιστολή του στον ΕΣΑΚΕ δήλωσε κώλυμα να παρευρεθεί στο ΣΕΦ, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να βάλει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τη δική του και της οικογένειάς του, ούτε να γίνει αιτία για επεισόδια.

Ακολούθησε η έντονη αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που κατηγορώντας ευθέως τον Ολυμπιακό για επιβολή τρομοκρατίας και ανομία, ζήτησε την επιβολή της νομιμότητας, ενημερώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κατέβει στον αγώνα με την Κύμη αλλά και ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Τελικά ο αγώνας στο ΟΑΚΑ κατοχυρώθηκε στην Κύμη με 20-0, ενώ στο ΣΕΦ, και αφού υπήρξε αντικατάσταση του Αναστόπουλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 86-59 τον Προμηθέα.

Πρωτιά ΑΕΚ και χαμός στην ουρά

Τα όσα εξωαγωνιστικά έγιναν ανάμεσα στους «αιώνιους» είχαν επίπτωση και στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Η άρνηση του Παναθηναϊκού να αγωνιστεί με την Κύμη επέσυραν το μηδενισμό του και αφαίρεση 6 βαθμών, με αποτέλεσμα να πέσει στην 3η θέση. Την πρωτιά έτσι κατέλαβε η ΑΕΚ μετά την άνετη νίκη της με 106-69 στη Ρόδο επί του Κολοσσού, ενώ 2ο τερμάτισε το Περιστέρι νικώντας 83-65 τον ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα, χαμός έγινε στην «ουρά» της βαθμολογίας: Η νίκη της Κύμης στα χαρτιά ουσιαστικά την κράτησε στην κατηγορία, ενώ σώθηκε και το Ρέθυμνο, μετά το μεγάλο «διπλό» του στο «Αλεξάνδρειο» επί του Αρη με 87-81. Από το «ντόμινο» βγήκε χαμένο το Λαύριο. Παρά τη νίκη του επί του Ηφαίστου Λήμνου με 96-76, υποβιβάζεται μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου. Οπως όμως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Λαυρίου, η ομάδα του προτίθεται να καταθέσει ένσταση για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με βάση τα όσα έγιναν στην 26η αγωνιστική.

ΠΛΕΪ ΟΦ: Κόντρα «αιωνίων» με το «καλημέρα»;

Με τα καινούργια δεδομένα, δηλαδή με τον Παναθηναϊκό 3ο και τον Ολυμπιακό 6ο, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ προκύπτει ντέρμπι «αιωνίων», εφόσον οι «πράσινοι» δεν υλοποιήσουν την ανακοίνωσή τους για συνολική αποχώρηση. Τα πλέι οφ ήταν να ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να υπάρξει αναβολή, αφού αναμένεται και συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Τα υπόλοιπα ζευγάρια των πλέι οφ αναμένεται να είναι ως εξής: ΑΕΚ - Χολαργός, Περιστέρι - Ηφαιστος, Προμηθέας - ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ