Παρασκευή 10 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλήθος εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες

Την Κυριακή 12 Μάη, η μεγάλη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο

Με εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις συνεχίζονται, σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 11 - 12 Μάη, τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ μεταφέροντας σε όλη τη χώρα το κάλεσμα - σύνθημά τους «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά».

Σήμερα Παρασκευή

-- Στα Γιάννενα, στην πλατεία Μαβίλη, από τις 19.00. Θα χαιρετίσει η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και θα μιλήσει η Ηρώ Γκίζα, νέα υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις και συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, ψηφιακή έκθεση, εργαστήρι σχεδίου, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» κ.ά.

-- Στη Λάρισα, στο Φρούριο - πλατεία Λαμπρούλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από μαθητή μέλος της ΚΝΕ, συναυλία από τους «Cake Rapes» και άλλα μαθητικά συγκροτήματα, ομιλία από την Βάσω Σβάρνα, στέλεχος της ΚΝΕ και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Λάρισας, και παιχνίδι quizdom. Θα υπάρχουν χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικό σκετς «Οι Καρχαρίες», χαιρετισμό από νέο υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ, συναυλία με μαθητικά σχήματα. Θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Στην Πτολεμαΐδα, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιντεοπροβολή, ομιλία από την Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, συναυλία με τους FIASCO και με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Επίσης, χώρος γκράφιτι κατά του φασισμού, πινγκ-πονγκ, σκάκι, Skate, BMX, θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Σάββατο 11 Μάη

-- Στη Ρόδο, στον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας. Περιλαμβάνει συναυλία από τους «Bring me the lighter», παιχνίδια και quiz, μεγάλη έκθεση βιβλίου, ψηφιακή έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος κ.ά.

Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται τα Μαθητικά Φεστιβάλ σε Πάτρα, Κέρκυρα, Αργοστόλι, Αρτα, Πρέβεζα, Χανιά, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Μυτιλήνη και Βαθύ Σάμου.

Στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μάη

Την Κυριακή 12 Μάη, στις 18.00, στη Νέα Παραλία (στο ύψος του δημαρχείου), πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό ομιλητή στις 20.00 τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Hip hop live με τους «Rebellion Connexion», καθώς και με άλλα hip hop groups. Συναυλία με τους «7rock», τους «lowbirds» και άλλα μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Επιδείξεις πολεμικών τεχνών (τζούντο, νιτζούτσου, μάι τάι). Παρουσίαση σύγχρονου χορού από τους «rednation». Ακροβατική επίδειξη από τον Ορφέα Πλαγιαρίου. Stand up comedy. Παρουσίαση μαθητικών εργασιών και video. Παιχνίδια Rouk Zouk και multitasking game. Διαγωνισμό graffiti με σύνθημα «Οχι στο μίσος των εθνικιστών - Ναι στη φιλία των λαών». Τουρνουά σκακιού και πινγκ πονγκ. Θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Την ίδια μέρα, Μαθητικά Φεστιβάλ γίνονται στο Ρέθυμνο, στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, στη Λευκάδα, στην Κω και τη Λήμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ